banner

Anaokulunda dayak skandalı




Çin'in orta kesiminde yer alan Shanxi eyaletinde bir anaokulu öğretmeninin matematik işlemlerini yapamayan 5 yaşındaki 4 öğrenciye tokat atması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Yaşanan olay ülke gündeminde geniş yankı uyandırdı.

Çin medyasında yer alan haberlerde, öğrencileri tokatlama olayının eyaletin başşehri olan Taiyuan'deki bir anaokulunda yaşandığı bildirildi. Velilerin, çocuklarının evlerine yüzlerinde şişliklerle dönmeleri üzerine şikâyette bulunması üzerine okul yönetimi sınıfa gizli kamera yerleştirdi ve skandal dayak olayı ortaya çıkarıldı.

Görüntülerde öğretmen, sorularına cevap veremeyen 4 öğrenciye onlarca kez tokat atarken görüldü. 10 artı 1'in kaç ettiği sorusuna doğru cevap veremeyen öğrenciler, öğretmenleri tarafından darp edildiği skandal görüntüler öğrenci velilerini de harekete geçirdi.

Yaşanan skandaldan olayın ardından öğrencilerini tokatlayan öğretmen işten kovulurken, öğrenci velilerine 50 bin yuan (8 bin dolar) tazminat ödendiği ifade edildi.

Görüntülerde, öğrencilerin yüzlerinde oluşan morluk ve şişlik fotoğrafları da yer alırken, çocuklarına yapılan muameleyi hazmedemeyen velilerden birinin öğretmeni tartaklaması da kayıtlara geçti. 

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen bir öğrenci velisi, "Bu kadar kısa sürede çocuğuma 43 tokat attı, 2 kez de tekmeledi. Bu kadın öğretmen olamaz, bu bir canavar." diye konuştu.

Çin mikroblog sitelerinde öğrencilerin bu şekilde dövülmesine karşı çıkan kullanıcılar, her ana okulda güvenlik kameralarının yerleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aileler, "Çocuklarımızı anaokuluna bile gönül rahatlığıyla götüremeyecek miyiz?" diye sordu.

(star)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.