banner

Savaş karşıtı karikatürüyle dünya birincisi oldu




Sinop'ta ilköğretim okulu öğrencisi olan Fatmagül Gökçe, çizdiği savaş karşıtı karikatürü ile girdiği yarışmada dünya birincisi oldu.

italya karikatürİtalya'da Spilimbergo Ortaöğretim Enstitüsü tarafından 'Barış ve Hoşgörü' konulu 16. Uluslararası Karikatür Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Boyabat ilçesinde Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'ndan (YİBO) katılan Fatmagül Gökçe, dünya birincisi oldu. Gökçe, ödülünü 11 Kasım'da İtalya'da düzenlenecek ödül töreninde alacak.

Öte yandan ilköğretim kategorisinde Fatmagül Gökçe'nin dünya birinciliği aldığı yarışmada aynı okuldan Gülçin Çalışkan adlı öğrenci de başarı ödülü kazandı.

Kendisinin de Dünya Birincilikleri bulunan ve 70'in üzerinde ödülü olan Karikatür Sanatçısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu'nun atölyesinde resim ve karikatür eğitimi alan Fatmagül Gökçe ve Gülçin Çalışkan'ın daha önce de çeşitli karikatür yarışmalarından Türkiye Birincilikleri yanı sıra, ulusal çapta başka dereceleri bulunuyordu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.