banner

Bilgi Üniversitesi'nde Kürtçe radyo açılımı




'İlk defa bir öğrenci radyosunda Kürtçe programımız var. Bundan gurur duyuyoruz'

kurtce radyoBilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aslı Tunç, Radyo Vesaire'nin fakültenin internet radyosu olduğunu belirtti. Farklı dillerde öğrencilerin projelerini desteklediklerini belirten Tunç, gelen son teklifin Kürtçe program olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Fakülte olarak destekliyoruz"

''Aslında önce izin almak istediklerini söylediler. Biz de 'İzin almanıza gerek yok. Zaten ilkeleri belirliyoruz ve öğrencilerimize güveniyoruz. Dinleyici olacağına inanıyorsanız, bizim için sakıncası yok' dedik. Fakülte olarak destekliyoruz. Dekanımız da destekledi tabii. İlk defa bir öğrenci radyosunda Kürtçe programımız var. Bundan gurur duyuyoruz.''

Programın büyük bölümü kürtçe

Program sunucularından Televizyon Haberciliği Programcılığı 4. sınıf öğrencisi Deniz Gündüz, programın büyük bölümünü Kürtçe sunduklarını, ancak Kürtçe müzik seven ya da dinlemek isteyenlerin de anlaması için program aralarında Deniz Gündüz tarafından Türkçe bilgilendirme yapıldığını vurguladı.

(ensonhaber)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.