banner

Öğrenciler ABD Başkanlık Seçimi için Haydarpaşa’da




A.B.D. Diplomatik Temsilciliği, Türkiye’nin önde gelen haber kanalı ve sosyal medya liderlerinin işbirliğiyle, Amerikalı ve Türk düşünürleri bir araya getirecek bir etkinlik yapacak.

ABD seçimlerine iki hafta kala Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney arasındaki mücadelede son dönemece giriyor. Karşılıklı reklam filmleri ve broşürlerle devam eden kıyasıya mücadelenin hala başa baş gittiği söyleniyor.

Başkanlık Seçimi’nin yapılacağı 6 Kasım’ı 7 Kasım’a bağlayan gece,

HAYDARPAŞA’DA TWITTER ŞÖLENİ

A.B.D. Diplomatik Temsilciliği, Türkiye’nin önde gelen haber kanalı ve sosyal medya liderlerinin işbirliğiyle, Amerikalı ve Türk düşünürleri bir araya getirecek bir etkinlik yapacak.

Öncelikle, Haydarpaşa Tren İstasyonu’na dev bir ekran kurulacak ve bu dev ekran, hem Türkiye’den hem de Amerika’dan gençlerin gönderdiği tweetler ile görsel bir şölene dönüşecek.

Haydarpaşa’da gerçekleşecek olan etkinliğe her üniversite için 10 kişilik kontenjan belirlenmiş. Fakat bu etkinlik için için illa Haydarpaşa’da olmaya gerek yok. Aşağıda web sayfası, twitter ve facebook iletişim bilgileri verilen hesapları kullanarak da etkinliğe bulunduğunuz yerden mesajlarınızla katılabilirsiniz.

PEKİ HANGİ KONU TARTIŞILACAK?

Twitter, Facebook ve CNN Türk aracılığıyla etkileşime geçecek olan katılımcılar, Amerikan demokrasisi ve bu seçim döneminde öne çıkan konuları tartışarak  Türk kamuoyu’nu bilgilendirecekler.

Tüm dünya aynı gece heyecan içinde 2012 Amerika Başkanlık Seçimi’ni izliyor ve sonuçların uluslararası etkilerini tartışıyor olacak.

Peki A.B.D. neden bu etkinlikte Türkiye’yi önemsiyor?

Çünkü,  A.B.D. dış politikasının odaklandığı pek çok küresel sorunda önemli rol oynayan bir Türkiye Cumhuriyeti var.

EKRANDAN AHU ÖZYURT YÖNETECEK

CNN Türk’ün tanınmış habercisi ve eski Washington muhabiri Ahu Özyurt, A.B.D.’den uydu ve skype üzerinden geceye katılan uzmanların moderatörlüğünü yapıp, İstanbul’daki konuğu ile arasında gerçekleşecek sohbeti yönetecek.

Etkinlikteki sohbetlerin bazıları CNN Türk’ün seçim özel yayınında canlı olarak yer alacak. Programın tamamı web üzerinden canlı olarak http://www.embassy-worldwide.com/embassy/american-embassy-in-istanbul-turkey ve http://istanbul.usconsulate.gov adreslerinden izlenebilecek.

HAYDARPAŞA ETKİNLİĞİ İLE İLGİLİ SOSYAL MEDYA BİLGİLERİ

Twitter Hesapları

@ABDTurk

@USEmbassyTurkey

@ABDIstanbul

Twitter Hashtag’leri

#benceamerikanbaskani

#notetoUSpresident

Facebook sayfaları,

http://www.facebook.com/usdos.turkey

http://www.facebook.com/istanbul.usconsulate

https://www.facebook.com/events/123893984426976/?fref=ts

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.