banner

Rektörlüğe ve okula saldırı




Hakkari'de cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için gösteri yapan gruptan bazı kişiler Hakkari Üniversitesi rektörlük binasının camlarını kırıp, bir ilköğretim okulunu kundakladı.

BDP Hakkari il örgütü tarafından cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek için düzenlenen eylemin ardından çıkan olaylar, gece geç saatlere kadar devam etti.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan göstericiler, çevre yolundaki Hakkari Üniversitesi rektörlük binasına saldırdı.

Taş ve molotofkokteylleri ile binanın camlarını kıran göstericiler, binaya girerek malzemelere de zarar verdi.

Sabah saatlerinde olay yerine giden İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, binada incelemelerde bulundu.

Yeni Mahalle'de 370 öğrencinin eğitim gördüğü Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nu da hedef alan göstericiler, aynı saatlerde okula taş ve molotofkokteylleri ile saldırdı.

Okulda görevli bekçiyi darp eden ve cebindeki anahtarları alarak içeri giren göstericiler, okulu ateşe verdi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Zemin katında büyük çapta hasarın oluştuğu okulda eğitime ara verilirken, yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Sabah saatlerinde okula giden öğretmen ve öğrenciler ise eğitime ara verilen okuldan ayrılmak durumunda kaldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde okula saldıran bir grubun, kendilerine karşı koymaya çalışan bekçiyi darp ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Grup, tartakladıkları bekçinin yanındaki anahtarı alıp okulun kapısını açarak içeri giriyor ve alt katı ateşe veriyor. Güvenlik güçleri okulda incelemelerde bulunacak. Yapılan incelemenin ardından okul tadilattan geçirilerek yeniden eğitime açılacak.''

Okullarının bu yıl 3 kez kundaklandığını vurgulayan öğrenciler ise, 'Eğitim hakkımız söke söke alırız' şeklinde slogan attı.

(ntv)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.