banner

Hâkim ve savcılığa geçiş sınavı iptal edilmeyecek




ÖSYM tarafından yapılan avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı'nın iptalinin yürütmesini durdurdu

Ankara 2. İdare Mahkemesi, ÖSYM tarafından yapılan avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı'nın iptalinin yürütmesini durdurdu. 1546 avukatın girdiği sınavı eş ve akrabalar ile geçen yıl barajı aşamayanlar kazanınca sınav ÖSYM tarafından iptal edilmişti.

Avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı'nın iptal edilmesinin ardından ÖSYM'nin bu kararına dair dava açıldı. Sınavı kazanan bir avukat, sınavı kazandığını ve hakkının objektif saptamalar olmadan hukuka aykırı bir şekilde elinden alındığını iddia ederek Ankara 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, sınavın iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararda, söz konusu sınav soru ve cevap anahtarının sınav öncesinde bir kısım adaylara ulaştırıldığının somut olarak belgelendirilemediğine dikkat çekildi. Mahkeme, kararında ayrıca, "Sınavın iptal edilmesi davacının kendisini ve ailesini etkileyeceği, bir meslek sınavına hazırlık sürecinin zorluğu dikkate alındığında açık bulunduğundan dava konusu işlemin telafisi imkansız zararlara neden olabileceği kuşkusuzdur" denildi.

Bu kararın ardından, 1546 avukatın girdiği sınavın iptalinin yürütmesi durdurulmuş oldu. Mahkeme, bu kararın ardından ÖSYM'nin iptal kararının iptal edilmesi başvurusunu karara bağlayacak. Sınavın iptaline ilişkin iptal kararı çıkarsa, sınavı kazananlar hakim ve savcı olabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.