banner

Seçmeli derslere öğretmen bulunamayınca...




Ardahan'da öğretmen açığı bulunan bir lisenin seçmeli din derslerini Ardahan müftüsü ile milli eğitim müdürü vermeye başladı.

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi'nde peygamber efendimizin hayatı ile din dersinde öğretmeni açığı bulunduğunu söyledi.

Öğrencilerin derslerinin boş geçmesini istemediklerini, bu açığı kapatmak için müdürlük olarak arayışlara girdiklerini ifade eden Eteker, Ardahan Müftüsü Galip Akın ile seçmeli derslere girmeye karar verdiklerini belirtti.

Eteker, Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi'nde müftü Akın ile peygamber efendimizin hayatı ve din derslerini vermeye başladıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizim için asli görev öğretmenliktir zaten. Her şeyden önemlisi öğrencilerimizle birlikte olacağız. Güzel bir iş yapacağımıza inanıyorum. Öğrencilerimiz eğer istifade ederlerse dönem sonuna kadar peygamber efendimizin hayatını kendilerine anlatmış olacağız. Din dersine yetkili olan herkes girebilir. Ben seçmeli derse, il müftümüz ise din dersine girecek."

Eteker, haftada 6 saat ders vereceklerini belirterek, "Bizim burada beklentimiz ek ders ücreti değil. Amacımız öğretmen açığını kapatıp, öğrencilerimize bir şeyler vermek, onlara bir şeyler kazandırmak. Biz fahri olarak bu işi üstlendik. Bizim için öğrencilerimize bir şeyler verebilmek önemli. Her şeyden önemlisi ise öğrencilerimizle olmak. Öğretmen açığını kapatabilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

Amaçlarının Ardahan'da eğitim kalitesini artırmak olduğunu vurgulayan Eteker, bu nedenle her türlü fedakarlığı göstereceklerini kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.