banner

Rektör hem marşı yazdı hem seslendirdi




Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite mezuniyet töreni için bir gecede yazdığı, aranjmanında kendisinin de yer aldığı 4 kıtalık "Üniversiteliler Marşı"nın patentini aldı.

İbicioğlu, Türk milletinin geçmişi incelediğinde her şeyin destansı bir nitelik taşıdığını, Türk insanın sevincini de acısını da zirvelerde yaşamayı sevdiğini söyledi. Türk milletinin insan yönlendirmede, vizyon belirlemede ve insanları bir arada yaşatma başarısıyla dünyadaki diğer milletlerden ayrıldığında dikkat çeken İbicioğlu, son 200 yıldır bir duraksama dönemine girilmiş olmasına rağmen son yıllarda dünyada yeniden coşan ve kabuğuna sığmayan bir millet olduklarını, bu gelişimde gençlere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Marşın klibi de çekildi 

Aradan geçen bir yıla rağmen fakülte akademisyenlerinden arzu ettiği şekilde bir marş çıkmadığını belirten İbicioğlu, şunları söyledi: "Bunun üzerine marşı kendim yazmaya karar verdim. Marş yazmak için gerekli psikolojik, entelektüel ve duygusal altyapı hazırdı. Bir akşam oturdum ve geceye kadar 4 kıtalık bir marşın sözlerini yazdım. Sözleri yazdıktan hemen sonra bestelenmek üzere Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yıldız Mutlu Yıldız’a gönderdik. Hocamız marşı besteledikten sonra Vali Memduh Oğuz’a sunduk. O da çok beğendi, daha sonra marşın aranjman çalışmalarına başladık. Bu düzenlemeyi de kısa sürede bitirdik. Bu şekilde marşımızı 8 Haziran’daki mezuniyet törenimize yetiştirdik. Mezuniyet töreninin ardından patent başvurusuna bulunarak, marşı tescilledik." Marş için klip de hazırladıklarını söyleyen İbicioğlu, marş klibinin paylaşıldığı sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdığını vurguladı.

(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.