banner

Okul duvarlarında korkutan çatlaklar




Tokat'ta bir okulun duvarında oluşan çatlaklar başta öğrenciler olmak üzere velileri korkutuyor.

okul duvarıTokat'ın Turhal ilçesine bağlı Kat beldesinde yaklaşık 200 öğrencinin eğitim gördüğü Kat İlk ve Orta Dereceli Okulu'nun dış duvarlarında gözle görülür şekilde çatlaklar oluştu. 1975 yılında yapılarak hizmete açılan 2 katlı 12 derslikli okulda eğitimlerine devam eden öğrenciler ve aileleri ise bu anlamda korku ve endişe yaşıyor.

Torunlarının okula gönderen Saadet Uçar, öğrencilerin can güvenliği olmadığını ileri sürdü. Okulun duvarında oluşan çatlakların arttığını ifade eden Uçar, oldukça eski olan binada acilen çalışma yapılmasını beklediklerini söyledi. İlk ve ortaokul olarak aynı binada eğitimlerini sürdüren öğrenciler ise sınıflarda korkarak ders yaptıklarını söyledi.

Öte yandan okulun depreme dayanıklı olup olmadığının araştırılması için il genelinde yapılacak olan "deprem güçlendirme" ihalesinin ardından çalışma yapılacağı öğrenildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.