banner

Sözleşmeli memura kadro müjdesi!




Binlerce çalışanı ilgillendiren sözleşmeli memurlara kadro için Memur-Sen, Başbakan Erdoğan'ın Çalışma Bakanlığı'na talimat verdiğini belirtti. Sözleşmeli memurlara kadro geliyor! Sözleşmeli çalışan memurlar kadroya nasıl geçebilecek? Sözleşmeli personel için kadro imkanı! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik çalışma yapılması için talimat verdiği bilgisini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten aldıklarını bildirdi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, konfederasyon olarak yürüttükleri çalışmalarla kamudaki sözleşmeli personelin kadro sorununu çözdüklerini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 20 Eylül'de görüştüklerini hatırlatan Gündoğdu, bu görüşmede Başbakan Erdoğan'a kadro alamayan sözleşmeli personelin kadroya alınması talebini bir kez daha ilettiklerini ve konunun en kısa sürede çözülmesine yönelik beklentilerini dile getirdiklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile 1 Kasım'da yaptıkları görüşmede, konunun önemine dikkat çektiklerini ve Başbakan Erdoğan ile bir kez daha görüşülmesini istediklerini aktaran Gündoğdu, bu girişimler sonrasında, belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik müjdeyi, AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda aldıklarını bildirdi.

Gündoğdu, şunları kaydetti:

''Sözleşmelilerin kadro sorununu her platformda dile getirdik. Daha önce, Memur-Sen'in 4. Olağan Genel Kurulu'nda sözleşmelilerin kadroya alınmasını Başbakan Erdoğan'dan istemiş ve müjdeyi o salonda almıştık. Ancak, bazı sözleşmeli çalışanlarımız o zaman kapsam dışında kalmıştı. Biz, bu sözleşmelilerin kadro sorununu Başbakanımıza ve ilgili bakanlarımıza taşımaya devam ettik. Başbakan Erdoğan'ın belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik çalışma yapılması için talimat verdiği bilgisini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik'ten aldık. Ancak, TRT, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi halen sözleşmelilerin çalıştığı kurumlarımız var. Bu çalışanlarımızın kadro sorunu da takibimizdedir. En kısa zamanda bu sorunları da çözmek istiyoruz.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.