banner

Üniversite öğrencileri arasında gerginlik




Hatay'da karşıt görüşlü üniversite öğrencileri arasında çıkan olaylarda 12 kişi gözaltına alındı.

Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Alahan yerleşkesine yakın noktada bulunan öğrencilerin kaldığı İnci Sitesi önünde karşıt görüşlü iki grup arasında gerginlik yaşandı. Olay yerinde bekleyen İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, öğrencilerin dağılmasını istedi.

Güvenlik güçleri uyardıkları iki gruba daha sonra müdahalede bulundu.

Ara sokaklara kaçan gruptakiler bir süre sonra toplanarak birbirlerine taş ve sopalarla saldırmak istedi.

Bunun üzerine ekipler biber gazıyla müdahale etti. Karşıt görüşlü iki gruptan toplam 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişinin üzerinde bıçak bulundu.

İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da bölgeye geldi. Olaylar nedeniyle özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri de site önüne takviye edildi.

Müdahalenin ardından öğrenciler dağılırken, bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.