banner

10 Kasım’da öğretmenler ve öğrenciler okula gidecek mi?




Bu yıl, Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümü haftasonuna denk geliyor. Öğretmenler yapılacak etkinliklerde görev alıp almayacakları konusunda henüz ne yapacaklarını bilmiyor.

10 Kasım 2012 Cumartesi günü Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümünde tüm Türkiye’de anma programları düzenlenecek. Haftasonuna denk geldiği için öğretmen ve öğrenciler okulda programlara katılacak mı katılmayacak mı şeklinde tereddütler oluşmakta.

2012/3073 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 4.Bölümünde;

Tarihi Günler

Mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve diğer tarihi günler

MADDE 8 – (1) “Mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve diğer tarihi günlerin kutlama faaliyetleri; Başkentte Ankara Valiliği, Başkent dışında valilikler ve kaymakamlıklarca oluşturulacak kutlama komiteleri tarafından belirlenir. Programda, günün anlam ve önemine uygun olarak yapılacak bilimsel toplantı, konferans, sergi, yarışma, tiyatro, halk oyunları, gösteriler ve konser gibi faaliyetler yer alır. Programda tören geçişi ve tebrikata yer verilmez” denilmektedir.

Buna göre; il ve ilçenin mülki amiri okullarda törenlerin yapılıp yapılmayacağına karar verecektir. Aslında il ve ilçe merkezlerinde kaymakamlık ve valilik tarafından anma programları zaten düzenlenmektedir. Öğretmen ve öğrencileri de tatil gününde okullara taşımak bir haksızlıktır. Diğer tüm çalışanların tatil yaptığı bir günde törenlerin vazgeçilmez elemanları yine öğretmenler olmakta. Haftada 15 saat çalışıyor denilerek rencide edilen öğretmenler yine birçok işgüzar idareci tarafından haftasonu tatilinde göreve çağrılacaktır.

İlgili haberler için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.