banner

Başbakan Erdoğan Dinçer’i fena fırçaladı




Okulların temizliği için velilerden toplanan paralar gündeme gelince Bakan Dinçer, “Bana iletilmiş bir sorun yok” savunması yaptı. Erdoğan kızdı: “Sorun var. Zaten sorun sana gelmeyecek sen bulacaksın”

AK Parti’nin Kızılcahamam’daki geleneksel istişare toplantısının son gününe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’a yönelik “fırça” niteliği taşıyan eleştirileri damga vurdu.

Kampın son gününde bakanlar, Erdoğan’ın huzurunda milletvekillerinden gelen soru, eleştiri ve önerileri yanıtladı. Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vekillerden en yoğun soru alan isimler oldu.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer’e özellikle okullarda velilerden başta temizlik olmak üzere çeşitli gerekçelerde toplanan paralar soruldu. Başbakan Erdoğan, Dinçer’den okullarda toplanan paralarla ilgili bir çalışma yapmasını istedi. Dinçer’in, “Bana iletilmiş herhangi bir sorun, şikayet yok” demesi üzerine Erdoğan’dan sert bir karşılık geldi: “Sorun var bana geldi, milletvekillerimize de gelmiş. Zaten sorun sana gelmeyecek ki, bakan olarak sorunu sen bulacaksın. Ama tabii bu sorunlar makam odasında oturarak bulunmaz, çözülmez.”

Vekilden örnek istedi

Kampın son gününde Erdoğan’ın ağır eleştirilerinden nasibini alan bir diğer isim ise Ardahan Milletvekili Orhan Atalay oldu. Edinilen bilgiye göre Atalay, seçim bölgesine ilişkin taleplerini ve sorunlarını sıralarken Erdoğan’a, “Sizin milliyetçi söyleminiz bölgede bizi sıkıntıya sokuyor” eleştirisinde bulundu. Atalay’a, “Benim hangi milliyetçi söylemim?” diye soran Erdoğan, milletvekilinden “milliyetçi söylem” olarak nitelendirdiği ifadelerine “örnek” vermesini istedi. Atalay’ın, “Tek devlet, tek millet, tek dil, tek bayrak, tek din” açıklamasını anımsatınca Erdoğan’ın, “İlahiyat profesörüyüm diyorsun ama sen daha benim ne dediğimi anlayamamışsın” tepkisini gösterdiği öğrenildi.

(vatan)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.