banner

Bakan Dinçer hakkında gensoru




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hakkında TBMM’ye gensoru önergesi verildi

MHP, 5 bakan hakkında 6 gensoru önergesi verdi, ayrıca 10 farklı konuda Meclis'te genel görüşme açılmasını talep etti.

Gensoru ve genel görüşme açılmasına ilişkin önergeler, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Buna göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la ilgili "bölücü terör örgütüne yönelik açıklamaları" ve "TRT ile Anadolu Ajansı'nın habercilik anlayışı" hakkında, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili "4 4 4" eğitimsistemi hakkında, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la ilgili "Orta Vadeli Program" hakkında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le ilgili "tarım ve hayvancılık sektörü" hakkında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile ilgili de "Gazi yerleşkesi" hakkında gensoru önergeleri verildi.

MHP ayrıca, "Suriye'deki olayların ekonomiye yansıması", "Suriye'de düşen Türk uçağı", "4 4 4 eğitim sistemi", "büyükşehirlerdeki şiddet olayları", "yabancılara mülk satışı", "AK Parti'nin dış politikası", "deniz ticareti", "Arap Baharı'nın etkileri", "TOKİ'nin uygulamaları" ve "2-B arazileri" konularında genel görüşme açılmasını talep etti.

Gerekçeler...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hakkında TBMM Başkanlığı'na sunulan gensoru önergesinin gerekçesinde, Dinçer'in, "eğitim camiasında maddi ve manevi alanda birçok olumsuz etki yarattığı, bakanlığı yönetemediği, eğitimdeki girdi ve çıktıların üzerinde tahribat yaptığı" iddia edildi.

Gerekçede, "merkezi sınavda sorunların çalınması, eksik basılması, FATİH projesi ve 4 4 4 modeli gibi oluşturulan sistemlerin yürütülmesinde sorunların çıkması, okulların güvenliğinin sağlanamaması, suça karışan çocuk sayısının artması gibi sorunların kartopu etkisiyle büyüdüğü" savunuldu.

(kaynak cnntürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.