banner

CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak




CHP'nin, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın iptali ile yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağı bildirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, yazılı açıklamasında, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

12 Eylül hukukunun yarattığı baskıcı, örgütlenme özgürlüğünü kısıtlayıcı ve yasakçı yasaların kaldırılarak demokratik, özgürlükçü yasalar yapılacağı söylemiyle hazırlanan yasanın yasakları kaldırmadığını, örgütlenmenin önüne yeni engeller ve kısıtlar getirdiğini ileri süren Akkaya, ''Sendikaların ve işçilerin örgütlenme özgürlüklerini geri götüren bu yasaya yönelik tepkileri, seslerini duyurma gayretleri hiçe sayılmış'' iddiasında bulundu.

Yasanın, Türkiye'nin onaylamış olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu, örgütlenme ve toplu pazarlık hakkını zedeleyici düzenlemelerin bulunduğunun, sendikalar, ILO ve Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) tarafından dile getirildiğini belirten Akkaya, şöyle devam etti:

''CHP olarak, konfederasyonlarımızın görüşlerini de alarak Anayasamıza ve imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmelere açık aykırılıklarla dolu olan bu yasanın iptali ve yürütmesinin durdurulması için, en kısa sürede Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Bu çerçevede hazırlıklarımızı, başlatmış bulunmaktayız.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.