banner

Dershanelerde dönüşüm başladı




Dershaneler okul oluyor, dershaneler nasıl okul olacak? Dershaneler nasıl kapatılacak? Hangi dershaneler okul oluyor? Dershanelerin okul olması için ilk adım atıldı

Başbakan Erdoğan’ın “Dershaneler kapatılacak ve okula dönüştürülecek” açıklamasının ardından başlayan süreç ilk meyvelerini vermeye başladı. Fen Bilimleri Dershanesi ilk adımı attı.

Başbakan Erdoğan'ın "Dershaneler okula dönüşsün" talimatıyla başlayan sürecin ilk adımını Fen Bilimleri attı.

Sabah Gazetesi'nden Yaşar Özay'ın haberine göre, 90 şubeli Fen Bilimleri Dershaneleri'nin kurucusu Nazmi Arıkan, deneyimlerini okula taşıyacaklarını söyledi. 15 milyon TL'lik yatırımla İstanbul ve Kırklareli'de üç okul açan Arıkan'ın hedefi her ilde bir kampus kurmak

Eğitim alanında yıllardır bir çıkmaz olarak görülen dershanelerin akıbeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay "şartları uyan okula dönüşsün" talimatıyla netlik kazanmıştı. Başbakan'ın dershane yöneticilerine yaptığı, "Özel okul kur, ben sana öğrenci göndereyim, senden hizmet alayım. Hem bizi yatırımdan kurtarırsın hem de sana öğrenci göndeririz" şeklindeki çağrısına ilk yanıt Fen Bilimleri'nden geldi. Türkiye genelinde 90 şubeyle hizmet veren Fen Bilimleri Dershaneleri'nin kurucusu Nazmi Arıkan, üç okul açarak dönüşümün öncüsü oldu. Eğitim alanında 40 yıllık deneyime sahip olduklarını belirten Nazmi Arıkan, Başbakan Erdoğan'ın dershanelerin kapatılacağına ilişkin açıklamasından sonra önemli bir karar aldıklarını, Yakacık ile Pendik'te olmak üzere İstanbul'da iki, Kırklareli'de de bir okul açarak projeyi 2012-2013 eğitim dönemine yetiştirdiklerini vurguladı. Arıkan, "Fen Bilimleri Dershaneleri'nin başarılı olmasının nedeni konu anlatımıyla test tekniğini bir arada yürütmesinden kaynaklanıyor. Şimdi okul açıyoruz. Ama bu girişimimizde iddialıyız. Biz sadece okul değil 'ekol' olmak istiyoruz. Bunun için sağlam adımlarla ilerliyoruz" dedi. "Yaşam yaratıcıları Fen Bilimleri Okulları'nda yetişiyor" sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Arıkan, anaokulundan liseye eğitim vereceklerini ifade etti. 4+4+4 sistemine göre eğitim programı tasarladıklarını vurgulayan Arıkan, "Sistemin en önemli yeniliği 66 aylıktan 82 aylığa kadar çocukların bir arada eğitim görmesiydi. Bu nedenle öncelikle bu iki grubu ayrı ayrı sınıflara böldük. Öğrenme süreçleri ve etkinlikler öğrencilerin gelişimsel özelliklerine göre farklılaştırıldı. Oryantasyon programımızı söz konusu verilere göre hazırladığımız için süreci çok rahat atlattık" şeklinde konuştu.

HER İLDE BİR OKUL

2012 sonuna kadar Çorlu, Lüleburgaz ve Manisa'da olmak üzere üç okul daha açacaklarını söyleyen Nazmi Arıkan, asıl hedeflerinin her ilde bir okul kurmak olduğunu belirtti. Şimdiden illerden teklifler geldiğini vurgulayan Arıkan, hükümetin de bu konuda kendilerine destek verdiğini dile getirdi. Arıkan uzun vadede yurtdışında da kampuslar kurmayı planlıyor. "Ancak bunu sakin ve sağlam adımlarla yapacağız" diyen deneyimli eğitimcinin kampus projeleri de şimdiden hazır. Bundan sonraki süreçte yalnız değil, ortaklarla hareket etmeyi hedeflediklerini anlatan Arıkan, yurtdışı kampus konusunda ilk adımları ABD ve İngiltere ile atacaklarını söylüyor. Arıkan uyguladıkları eğitim programı hakkında da şu bilgileri verdi: "Tüm kampuslarımızda aynı müfredatı uyguluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatını temel alıp Fen Bilimleri Okulları'na özgü programlarla zenginleştiriyoruz. Karakter sahibi bireyler yetişmeye önem veriyoruz pharmaciepourhomme.fr. Ayrıca ulusal ve uluslararası birkaç üniversiteyle de işbirliği protokolümüz var. Onlardan destek alıyoruz. Ancak bir akreditasyon için önce okul geliştirme aşamasının tamamlanmış olması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız ve projelerimiz hızla devam ediyor."

ÜNİVERSİTE PROJESİ DE VAR

Arıkan, Fen Bilimleri Okulları olarak şu anda sadece ilk ve lise düzeyi okul açmaya, kampusları geliştirmeye odaklandıklarını söyledi. Nazmi Arıkan, gelecekte üniversite yatırımıyla ilgili de ipuçları verdi: "Şu anda okul işine odaklanmış durumdayız. Nihai hedefimiz ise sadece okul değil ekol olmak. Bunun için çok sağlam, yavaş ama bir o kadar da emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Biz şimdi enerjimizi okullara yoğunlaştırdırdık. İleride mutlaka ekolün diğer ayakları da gelecek."

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.