banner

Okulları yakanlar bulundu




Van’da çeşitli okul yakma ve terör eylemlerine karıştıkları iddiasıyla 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında şüphelilerin yarısının 18 yaş altında olduğu belirtildi

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Van’da, prefabrik derslikleri ve ildeki başka okulları yaktıkları gerekçesiyle 23 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin terör örgütü KCK’nın gençlik yapılanması içinde olduğu iddia ediliyor.

Gözaltına alınanlardan 11’inin 18 yaşının altında olması dikkat çekti. Zanlılar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Van’da 11 Ekim’de Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin konteyner derslikleri ateşe verilmiş, 22 Ekim’de Van Gölü İlköğretim Okulu’na molotoflu, 3 Kasım’da Van Gölü Endüstri Meslek Lisesi ve pansiyonuna taşlı saldırı düzenlenmişti.

Van’daki eğitim kurumlarına yönelik saldırı düzenleyen gruplar, Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından teknik takibe alındı. Özel Harekât ve TEM şube ekiplerinin, 23 adrese sabah saatlerinde eşzamanlı düzenlediği operasyonda, okul kundaklama ve taşlama suçlarına karıştıkları tespit edilen 24 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ardından gözaltına alınanlar, yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık muayenesi için Van Bölge ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Zanlılar, yapılan sağlık kontrolünün ardından ifadelerin alınması için Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.