banner

Yunanistan'da ‘kemer sıkma’ya tepki




Samaras'ın, AB ve IMF'den tahsis edilen kredinin 31,5 milyar avroluk yeni dilimini alabilmesi için gereken 13,5 milyar avroluk kemer sıkma önlemleri parlamentoda onaylandı.

Yunanistan'da ‘kemer sıkma’ya tepkiYunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın, 16 Kasım'da nakit rezervinin tükeneceğini belirttiği ülkesinin AB ve IMF'den tahsis edilen kredinin 31,5 milyar avroluk yeni dilimini alabilmesi için gereken 13,5 milyar avroluk kemer sıkma önlemlerini içeren 600 sayfalık 2013-2016 Orta Vadeli Mali Strateji Programı, 300 sandalyeli parlamentoda 153 oyla kabul edildi.

Önlemler parlamentoda sadece birkaç oy farkla kabul edilirken koalisyon partilerinden karşı oy kullanan milletvekilleri aynı anda parti başkanları tarafından parlamento gruplarından ihraç edildi.

Parlamento dışında protesto ve çatışmalar

Parlamentodaki tartışmalar sırasında kemer sıkma önlemlerine tepkili onbinlerce kişi, parlamento binası önünde gösteri düzenledi.

Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (GSEE) çağrısıyla  başlatılan 48 saatlik genel grev çerçevesinde, kemer sıkma politikalarına tepki gösteren Yunanlar, hükümet ve kemer sıkma önlemleri aleyhinde slogan atarak, tedbirlerin onaylanmamasını istedi.

Gösteriler sırasında polis barikatını aşmak isteyen göstericilere polis gaz bombalarıyla müdahale etti. Göstericilerin arasından ayrılan, kendilerini ''Anarşist'' olarak tanımlayan maskeli grupların parlamento ve bakanlıkları koruyan polislere taş ve molotofkokteylleriyle saldırması üzerine polis ses ve gaz bombalarıyla yanıt verdi. Otobüs durakları ve bir bilet satış kulübesini yakan, bazı iş yerlerine zarar veren maskeli gruplarla polis arasındaki çatışmalar caddelerde bir süre daha devam etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.