banner

Türk akademisyen 21. yüzyılın gitarını icat etti




Gitarda devrim sayılacak buluş! Türk akademisyenden Ayarlanabilir Mikrotonal Gitar

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Tolgahan Çoğulu, ''Ayarlanabilir Mikrotonal Gitar'' ismini verdiği gitarın patentini aldı.

''Ayarlanabilir Mikrotonal Gitarİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Tolgahan Çoğulu, tüm perdeleri yer değiştirebilen ''Ayarlanabilir Mikrotonal Gitarın'' patentini aldı. Tolgahan Çoğulu, dünya müzik çevrelerinde beğeniyle karşılanan gitarın, 21. yüzyılın klasik gitarı olacağına inandığını söyledi.

Tolgahan Çoğulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Klasik gitarın tonlarından çok uzaklaşmadan makamsal müzikler nasıl çalınabilir?' şeklinde bir arayışa giriştim ve 'Ayarlanabilir Mikrotonal Gitarı' tasarladım'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.