banner

TUİK uzman yardımcısı alacak




KPSS puanına göre memur alımı, KPSS sonuçlarına göre devlet memurluğu alımı, KPSS 2012 mamur alımı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merkez kadrolarında uzman olarak yetiştirilmek üzere sınavla 6 uzman yardımcısı alacak. Yapılacak sınava katılmak için KPSS sınavına girmiş olmak, 80 puan ve üzerinde puan almış olmak şartı aranıyor.

Konuya ilişkin duyuru, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, TÜİK, uzman olarak yetiştirilmek üzere sözlü sınavla, merkez teşkilatına 6 TÜİK uzman yardımcısı alacak.

Giriş sınavına başvuran adayların, Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olması ile 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS) birinden (KPSSP 7 puan türünden) 80 ve üzerinde puan almış, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinin birinden KPSS yabancı dil testinden 30 doğru cevabı olmak veya KPDS Yabancı Dil testinden 50 ve üzerinde puan almış olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunup ilan tarihinden önceki 2 yıl içerisinde alınmış bir belgeye sahip olması gerekiyor.

Başvuracak adaylarda ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartları taşımak, sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmak, Türkiye'nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak, süresi içinde başvurmak gibi şartlar aranıyor.

Söz konusu alım için başvurular, 12-20 Kasım tarihleri arasında ''Türkiye İstatistik Kurumu İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Necatibey Cad. No:114 Çankaya/Ankara'' adresine elden veya posta yoluyla yapılacak ve başvurular arasında sözlü sınava girmeye hak kazananların sözlü sınavı 12 Aralık'ta aynı adreste yapılacak.

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.