banner

Doğu’da öğretmen kadrosunun yüzde 90’ı dolu




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012 yılında istihdam edilen 57 bin öğretmenin ağırlıkla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere atandığını belirterek, “Bu illerimizin norm kadro doluluk oranı yüzde 90’ın üzerine çıkartılmıştır.’’ dedi.

omerdincerr22002 yılından bu yana 357 bin öğretmenin göreve alındığını belirten Dinçer, norm kadroların doluluk oranının ülke genelinde de yüzde 85’e ulaştığını bildirdi. Dinçer, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Dinçer hükümetin 2013 yılı bütçesinde de en büyük payı eğitime ayırdığını belirttti. Dinçer, “Alo 147 ile birlikte bugüne kadar 765 öğrencimiz öğrenim hayatına tekrar kavuşturulmuştur.” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.