banner

ÖSYM Başkanı: Sınavlarda kamera sistemi olacak




Demir, "Sınavlarda salon içerisinde toplu kopya girişimlerini engellemek için, kamerayla kayıt devrine geçilecek" dedi.

sinav salonuÖSYM Başkanı Ali Demir, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin eleştiri ve sorularını cevaplandırdı.

ÖSYM'nin toplum için önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Demir, ''Böylesine hayati öneme sahip bir kurumun eksik ve yanlış bilgilerle yıpratılmasını doğru bulmuyorum'' dedi.

"Sınavlarda kamera sistemiyle şeffaflık sağlanacak"

Demir, sınavlarda salon içerisinde toplu kopya girişimleri olduğuna da dikkati çekerek, ''Bunu engellemek için de 2012 yılındaki rastgele seçilmiş 5 bin salonda kamerayla kayıt yapılmaya başlanmıştır. Hedefimiz 2013'te tüm salonlarda kamerayla kayıt yapmak ve böylece sınavın tamamıyla şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır'' dedi.

ÖSYM'nin hedefleri

Ali Demir, ÖSYM olarak hedeflerini, ''Bugüne kadar oluşturulmamış soru bankasını bir an önce oluşturmak, elektronik sınava hazırlanmak, nitelikli sınav planlarını yapmak, açık uçlu sınavlar yapabilmek, değerlendirmeyi bilimsel ortamlarda yapmak ve en kısa zamanda sonuçları açıklamak'' olarak sıraladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.