banner

İŞKUR'a rekor başvuru




Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) başvuru sayısı geçen yılın Ocak- Eylül dönemine göre yüzde 57 oranında artarak kuruma  toplam 1 milyon 41 bin 994 kişi başvurdu

İŞKUR'a rekor başvuru İŞKUR tarafından işe yerleştirilenlerin sayısı da bu yılın Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttı.

AA muhabirinin Kalkınma Bakanlığı'nın Temel Ekonomik Göstergeler Raporu'ndan yaptığı derlemeye göre, geçen yıl Ocak-Eylül döneminde kuruma toplam 1 milyon 41 bin 994 kişi başvurdu.

Bu yılın Ocak-Eylül döneminde ise başvuru sayısı yüzde 57 oranında artarak 1 milyon 637 bin 458 kişiye ulaştı.

Söz konusu dönemler karşılaştırıldığında, İŞKUR'a başvuran erkeklerin sayısında yüzde 66, kadınların sayısında yüzde 42,9 artış gözlendi.

İŞKUR'un işe yerleştirme rakamlarında da bu yılın Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artış oldu.

Geçen yılın Ocak-Eylül döneminde işe yerleştirilenlerin sayısı 269 bin 839 kişi olurken, bu yılın aynı döneminde 363 bin 995 kişi işe yerleştirildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.