banner

Şiddet içermeyen her türlü eylem meşrudur




YÖK Başkanı Çetinsaya, ''Şiddet içermedikçe her türlü öğrenci eylemi meşrudur, yapılmalıdır da'' dedi.

Şiddet içermeyen her türlü eylem meşrudurYÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, eğitim muhabirleriyle bir araya geldiği sohbet toplantısında, YÖK yasa taslağının hazırlanma sürecine ilişkin bilgi verdi.

YÖK'e tepki gösteren öğrencilerle görüşmeyi düşünüp düşünmediğine ilişkin soru üzerine Çetinsaya, şunları kaydetti:

''Bu arkadaşlarımızdan böyle bir talep gelirse neden olmasın? Bizim kurduğumuz sistem o kadar açık ki 'bize görüşünüzü iletin, web'den yayınlayalım' diyoruz.

Son protestoların barışçıl geçmesine en çok ben sevindim. O kavga ve gürültüyü gördükçe içim burkuluyor. Bunu her yerde tekrarladım; şiddet içermedikçe her türlü öğrenci eylemi meşrudur, yapılmalıdır da. Ama YÖK karşıtı hareketin YÖK'ün ara rejimlerdeki rolü dolayısıyla bir tepki olduğunu düşünüyorum. Yoksa kendi halinde işleyen YÖK kurullarının ve kararlarının dışında arkadaşlarımızın şikayet ettiği konularda çok da fonksiyonu yok. Onlar daha çok geçmişteki uygulamalara tepki duyuyorlar. Şu anda bütün ideolojik vasıtalardan arındırılmış şartlarda üniversitelere bölüm açıyoruz, dekan atıyoruz, yaz okullarını düzenliyoruz.

Bunu saygıyla karşılıyorum. Aslında YÖK'ü protesto ederken başka bir şey söylemeye çalışıyorlar. Bunu anlıyorum ama söyledikleri YÖK bugün yok. Küreselleşmenin yol açtığı sorunlara tepki gösteriyorlar

Yükseköğretim sistemi içinde bir regülatöre ihtiyacımız var. Bunun adı YÖK olur, başka bir şey olur. Regülatör olmadan sistemi yönetemezsiniz. Biz de bir planlama, denetleme kurulu olmasını hayal ediyoruz.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.