banner

40 bini aşkın uluslararası öğrenciye eğitim veriyoruz




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yıl açılış törenindeki konuşmasında, “onlar hala yasakları savunurken biz 40 bini aşkın uluslararası öğrenciye eğitim veriyoruz” dedi

Başbakan Erdoğan, ''Onlar hala üniversitelerde yasakları savunurken biz hiçbir ayrım yapmadan üniversiteleri, milletin üniversiteleri olarak dünya milletlerinin hizmetine açtık. Onlar hala başörtüsüne, sakala, bıyığa, kılık kıyafete takılmış oradan bir adım ileri gidemezken biz bugün 155 ülkeden 40 bini aşkın uluslararası öğrenciye bu ülkede eğitim veriyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yıl açılış törenindeki konuşmasında, kendisine tevdi edilen fahri doktora unvanından dolayı üniversite senatosuna şükranlarını sundu.

Akıllı tahtalar 3 yıl içinde tüm okullara gelecek

Öğrencilerin dönem başlarında kitaplarını sıralarında bulduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''İnşallah üç yıllık bir programla bütün okullarımız akıllı tahtasına ve tablet bilgisayarına kavuşacak'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Dün Rize'nin köylerine ulaşılmıyordu, bugün Kenya'nın köylerine, Filistin'in köylerine, Bosna'nın köylerine kadar ulaşıyor, Türkiye üniversitelerinde okumak için can atan çocukların mülakatlarını yapıyoruz. Bir dönem bize, bizim şahsımızda millete, milletin öz evlatlarına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyordu. Bizler o dönemi yaşadık, bize 'gerici' dediler. Bize 'yobaz' dediler, bize 'niçin cenaze yıkayıcısı olacaksınız-' dediler. Öğretmenlerimiz dedi bunu. 'Softa' dediler, 'bunlar anlamaz, bunlar bilmez' dediler. 'Yapamaz, başaramaz' dediler. Bizi, bizim şahsımızda milletin kendisini, tutucu olmakla, gerici olmakla, daha da ileri giderek karanlıkla, cahillikle özdeşleştirmek istediler. Şu anda kimin ak kimin de kara olduğu çok net bir biçimde ortaya çıktı. Dikkat edin, onlar hala üniversitelerde yasakları savunurken biz hiçbir ayrım yapmadan üniversiteleri, milletin üniversiteleri olarak dünya milletlerinin hizmetine açtık. Onlar hala başörtüsüne, sakala, bıyığa, kılık kıyafete takılmış oradan bir adım ileri gidemezken biz bugün 155 ülkeden 40 bini aşkın uluslararası öğrenciye bu ülkede eğitim veriyoruz. Onlar hala milletin öz evlatları için okul yollarını kapatmanın mücadelesini verirken biz okul yollarını açıyor, tercihleri çoğaltıyor, tercih özgürlüğünü genişletiyoruz.''

İmam hatiplerde okuyanlara öcü muamelesi yaptılar

''On yıllar boyunca bu ülkede meslek liselerine neler çektirdiler'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''İmam hatipleri hep tartışma konusu yaptılar. Sabah akşam bu okulları konuştular. Bu okulları 'öcü' gibi gösterdiler, bu okulları 'gerici yuvası' gibi gösterdiler. Bu okullarda okuyan çocuklara adeta bu ülkede 'öcü' muamelesi yaptılar. Peki soruyorum, Allah aşkına ne oldu- 80'ler, 90'lar boyunca en büyük tehdit olarak gösterdiğiniz o imam hatip okulları Allah aşkına Türkiye'ye hangi zararı verdi- O imam hatip okullarının mezunları şu anda Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyorlar. O imam hatip okullarının mezunları şu anda 75 milyona efendilik için değil, hizmetkar olmak için bir mücadele veriyorlar. Daha bu sene kademeli eğitime geçiş düzenlemesi sırasında o bildik ezberleri dile getirdiler. O bildik sanal tehditleri savurdular. Peki ne oldu- İmam hatip okullarını açtık, milletin evlatlarının önüne tercihleri koyduk, tercih özgürlüğünü koyduk. Bu süreç şimdi tıkır tıkır işliyor. Eğitimden, öğrenimden korkanlar, kusura bakmayın, eğitime bu kadar yatırım yapmazlar. Okuldan, okumaktan, bilimden korkanlar, Türkiye'nin eğitim öğretim altyapısında böyle devrim niteliğinde düzenlemeleri gerçekleştiremezler. Onlar geriye dönüp baktıklarında kendi geçmişlerindeki yasakları, baskıları, zulümleri, kendi tarihlerindeki toplum mühendisliğini görecekler ama biz geriye baktığımızda bu ülkeye kazandırdığımız hizmetleri, eserleri, yatırımları göreceğiz. Daha bugünden bunları görüyoruz. Çünkü biz bu milletin gençlerini, çocuklarımızı çok seviyoruz.''

Eğitim yatırımlarının sonuçlarının uzun vadede alındığını belirten Erdoğan, Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet konularında yükseltmek için yola çıktıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, ''Bunlar üzerinde Türkiye şu anda yükseliyor. İnşallah şu son 10 yılda yaptığımız yatırımlar Türkiye'nin çehresini çok köklü şekilde değiştirecek, zaten değişmeye başladı'' dedi.

Gençlere hiçbir zaman umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmamalarını söyleyen Erdoğan, toplantıya katılan öğretim üyelerinden de Rize'de göreve başlayıp biraz hizmet verdikten sonra kenti bırakmamalarını istedi. Erdoğan, ''İnanın, Rize'nin çocukları, öğrencileri bir harf öğretenin kölesidir. Çok sever ama burayı, bizi bırakmayın. Şu üniversitemize hep birlikte sahip çıkalım'' diye konuştu.

21. yüzyıl Türkiye yüzyılı olacaktır

Üniversitenin fiziki imkanlarının süratle giderilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Fiziki imkanlar noktasında eksiklerinin süratle giderildiği bir Recep Tayyip Üniversitesi burada inanıyorum ki, sizin daha huzurlu hizmet vermenize fırsat vereceği gibi çok daha fazla öğrencimizi Rize'ye çekme noktasında da bir cazibe merkezi oluşturacaktır. Özellikle gençlerimize, öğrencilerimize, Rizeli genç kardeşlerimize, üniversitemizin öğrencilerine umutsuzluktan, yeisten, karamsarlıktan özenle kaçınmalarını rica ediyorum. On yılda olmazları olur hale getirdik, 'yapılamaz' denilenleri başardık. Azimle, sabırla, sebatla çok daha fazlasını hep birlikte yapacağız. Bir kere bu ülkenin her bir ferdi gönülden, yürekten şuna inanacak, 21. yüzyıl hiç şüpheniz olmasın bir Türkiye yüzyılı olacaktır. 2023 hedeflerini Allah'ın izniyle tutturacağız. Bizden sonra gelecek nesiller de yani henüz doğmamış veya yeni doğmuş nesiller de 2071 hedeflerine sımsıkı sarılacak, o hedefleri de inşallah tutturacaklar. Çünkü Alparslan'ın torunları inşallah yan gelip yatmayacaklar. Ben inanıyorum ki çok çalışacaklar. Ecdadımız nasıl yaptıysa, nasıl başardıysa biz de başaracağız. Bir kere daha başaracağız, bir kere daha dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alacağız. Önce kendimize inanacağız ondan sonra da bu adımları atacağız.''

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin yapılacak çalışmalarla Türkiye genelinde bilimsel rekabetteki yerinin çok daha yükseklere çıkarılacağı yönündeki inancını belirten Erdoğan, ''Rize'den aldığımız dersle, Karadeniz'den aldığımız ilhamla, Türkiye için, dünya için, biz ve bizden sonra gelenler inşallah çok daha güzel, çok daha büyük hizmetler üretecekler. İnşallah Rize'ye mahcup olmayacağız, Rizeli kardeşlerimizi de mahcup etmeyeceğiz'' diye konuştu.

Üniversitenin yeni akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, kendisine tevdi edilen fahri doktora ünvanı için de rektöre, üniversite senatosuna, öğretim üyelerine, öğrencilere ve Rizelilere şükranlarını sundu. kararlılıkla sürdürmek durumundayız. 

40 bini aşkın uluslararası öğrenciye eğitim veriyoruz

Başbakan Erdoğan, ''Onlar hala üniversitelerde yasakları savunurken biz hiçbir ayrım yapmadan üniversiteleri, milletin üniversiteleri olarak dünya milletlerinin hizmetine açtık. Onlar hala başörtüsüne, sakala, bıyığa, kılık kıyafete takılmış oradan bir adım ileri gidemezken biz bugün 155 ülkeden 40 bini aşkın uluslararası öğrenciye bu ülkede eğitim veriyoruz'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.