banner

Bu okuldan mezun olanlar kral ve devlet adamı oluyor




Türkiye 4+4+4’ü tartışırken ve her değişen hükümetle birlikte eğitim sistemi de değişirken dünyada birçok ülke eğitim standartlarını yükseltmeye devam ediyor. Bunun en çarpıcı örneği ise İngiltere’nin en köklü okullarından kralların kurduğu ve krallarla devlet adamları yetiştiren Eton College oldu

Bu okuldan mezun olanlar kral ve devlet adamı oluyorİngiltere'nin hatta dünyanın en eski ve elit özel okullarından biri olan Eton College, 1441 yılında Kral VI. Henry tarafından kuruldu. İlkokul düzeyinde eğitim veren okul, kuruluşundan beri sadece 13-19 yaş arasındaki erkekleri yatılı olarak kabul ediyor. Ülkenin en soylu ailelerinin çocuklarını kabul eden kolej, öğrencilerine üstün standartlar sunuyor. Bu okuldan mezun olanlar ise başbakan, prens, bilimadamı ve yazar oluyor. Eton College'ın yıllık ücreti 40 bin Euro'dan başlıyor. Ancak her parayı veren okula kabul edilmiyor. Soylu bir aileden gelen öğrenciler oldukça zor bir sınava sokuluyor ve sonuçlara göre okula girecekler belirleniyor. Kolejde pozitif bilimlerin yanı sıra edebiyat ve sanat derslerine ağırlık veriliyor.

Kraliyet ailesinin çocukları da bu okuldan mezun

Eton College'den mezun olan ünlülerin ismi ise saymakla bitmiyor. Kraliyet ailesinin çocuklarının eğitim gördüğü bu okuldan 19 başbakanın yanı sıra, John Maynard Keynes, Ian Fleming, George Orwell gibi birçok ünlü isim çıktı. Prens Charles ve Diana'nın oğulları, babasından sonra tahtın varisi Prens William ve İngiltere krallığında tahta namzet üçüncü kişi olan kardeşi Prens Harry de Eton'un son yıllardaki en popüler mezunlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Bu okuldan mezun olanlar kral ve devlet adamı oluyor









Dünyanın en pahalı okulu

Eton College, eğitim bakımdan dünyanın en iyi okulu olarak gösteriliyor. Konumu nedeniyle en değerli okul ise Londra'daki "Holland Park School..." 80 milyon pounda mal olan okulun arazisi, ev yapımı için satılırsa değeri 105 milyon pound oluyor. 2 bin 500 TL'lik masanın kullanıldığı okulda, bin 480 öğrenci eğitim görüyor

(kaynak takvim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.