banner

Dinçer’den KPSS operasyonu açıklaması




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, KPSS soruşturması kapsamında İzmir’de düzenlenen operasyona yönelik açıklama yaptı. Dinçer, “bu tip çürük elmalar varsa şayet, bu ve benzeri operasyonlar, hem hükümetimizin hem de eğitim sisteminin konuya tavrını ortaya koyar” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İzmir merkezli 7 ilde, ÖSYM'nin yaptığı sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyona ilişkin ''Öncelikle şunu söylemeliyim; bu tip çürük elmalar varsa şayet, bu ve benzeri operasyonlar, hem hükümetimizin hem de eğitim sisteminin konuya tavrını ortaya koyar'' dedi.

Dinçer, Ümraniye Madenler Kültür Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi, Ümraniye Özel Madenler İrfan İlkokulu ve Ortakokulu'nun açılış töreni sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, İzmir merkezli 7 ilde, ÖSYM tarafından yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak, bu konudaki görüşünü sorması üzerine Dinçer, kendisinin resmi bilgilere henüz ulaşmadığını belirtti.

Yanlış yapana hesabının sorulması gerektiğini ifade eden Dinçer, ''Bu sistemin ürettiği bir sorun değil, dışarıdan birilerinin haksız şekilde bir yere gelme çabası olarak görülmeli. Bunun hesabını da hep beraber sormalıyız. Öncelikle şunu söylemeliyim; bu tip çürük elmalar varsa şayet, bu ve benzeri operasyonlar, hem hükümetimizin hem de eğitim sisteminin konuya tavrını ortaya koyar'' diye konuştu.

Dinçer, ''Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesine yönelik hava bombardımanı nedeniyle Ceylanpınar'da eğitimi ara verilecek mi-'' sorusunu ''Ceylanpınar'da meydana gelen durumdan dolayı eğitimde bir aksama söz konusu değil. Özel tedbir alınacak bir içerik kazanmadı'' diye yanıtladı.

Çalışmaların Milli Eğitim Bakanlığı tarafında bizzat yürütüldüğünü aktaran Dinçer, durumun hassasiyetle takip edildiğini vurguladı. Dinçer, Akçakale'de daha önce yaşanan aksama nedeniyle cumartesi günleri eğitime devam edildiğini anlattı.

İmam hatip okullarındaki talep yoğunluğu

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, dershanelerin geleceği konusundaki soruya, ''Dershanelerle ilgili meseleyi 'Sadece dershaneyi açtık ya da kapattık' diye bakarak tartışmıyoruz. Bakanlık olarak, orta öğretim okul çeşitliliği, derslerin miktarı ve kazanımları, ilköğretimden orta öğretime geçiş, sınav sistemi ve dershaneleri, bunların hepsini birlikte çalışıyor ve bütünlük içinde çözmek için çaba sarf ediyoruz. Yıl sonunda kadar hazırladığımız programı sizinle paylaşacağız'' yanıtını verdi.

Dinçer, imam hatip okullarındaki öğrenci sayılarına ilişkin toplumda farklı bilgilerin tartışıldığını ifade ederek, imam hatip okullarının lise seviyesine, beklenenin üzerinde talep olduğunu aktardı.

Talep fazlalığı dolayısıyla başvuranların hepsinin imam hatip okullarına alınamadığını belirten Dinçer, önümüzdeki yıllarda kapasite artırımına gidilebileceğini bildirdi.

Bakan Dinçer, imam hatip okullarının orta öğretim seviyesinde taleplerin tahminlere uygun gerçekleştiğini ifade ederek, beklenenin altında talep gelen 73 okulun ise ortaokula dönüştürüldüğünü, şu an sıkıntı olmadığını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.