banner

Arınç, okul temeli attı




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2002'de 7 milyar lira olan bütçeden milli eğitime ayrılan payın, bu yıl 42 milyar olduğunu söyledi.

arinc_temelArınç, Pınar Eğitim Kurumları'nın yeni kampüsünün temel atma töreninde, hayırlı bir işin başlangıcında olduklarını belirtti. 

TBMM Genel Kurulu nedeniyle vaktinin sınırlı olduğunu ve kendisi hakkında verilmiş iki gensoru önergesinin de görüşüleceğini belirten Arınç, şöyle konuştu:

''Onları cevaplandırmak, hesap vermek durumundayım. Ama inanın ki şu anda yaptığımız iş, bu yapacağımız işten daha hayırlı, daha bereketli bir iş. Onun için öncelikle buraya gelmek istedim. Türkiye'nin bir özelliği var. Nüfusu genç bir ülke. 75 milyon nüfusumuzun yüzde 50'si 30 yaşın altında. Buradaki minik yavrularımız kadar milyonlar var. Anaokulundan başlayarak, üniversitedeki 3,5 milyon öğrencimizle 18 milyon öğrencisi olan bir ülkeyiz. Avrupa'ya bakarsanız, en azından 5 ülkenin nüfusunun toplamı kadardır. Onlar yaşlandı, yaşlanıyor, biz genciz, gençleşiyoruz. Her ülkenin en güzel sermayesi ve geleceğe ait en büyük tasavvuru gençlerinin olması, onların sevgisi, inancı, idealizmi, maddi ve manevi değerlerinin güçlü olmasıdır. Şüphesiz bir devlet en büyük yatırımı insana yapar. Eğitime yapar. Biz de böyleyiz. Ama geçmişte, inanın bütçelerde en büyük pay milli savunmaya ayrılırdı, çok şükür hükümetlerimiz dönemlerinde en az 2005'ten bu yana birinci bütçe milli eğitime verilmiştir. Sadece şunu örnek vereyim, bu sene pek çok üniversite açılışına gittiğim için biliyorum, 2002'de milli eğitime ayrılan pay sadece 7 katrilyonken bu yıl milli eğitime ayrılan bütçe 42 katrilyon.''

Pınar Eğitim Kurumları'nın 2 bin 500'e yaklaşan öğrencisi, 300'e yaklaşan eğitim kadrosuyla herkesin takdirini kazandığını belirten Arınç, emsallerinin daha çok olması temennisinde bulundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.