banner

Üniversite öğrencileri dersleri boykot etti




Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi öğrencileri açlık grevlerine destek vermek amacıyla dersleri boykot etti.

Üniversite öğrencileri dersleri boykot ettiDiyarbakır’da açlık grevine destek amacıyla Dicle Üniversitesi'nde dersler boykot edildi. Derslere girmeyerek Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, "İdam tehdidiyle bu halkı yıldıramazsınız", "Direne direne kazanacağız", "Yaşamak direnmektir" yazılı dövizler taşıdı. Fen-Edebiyat Fakültesi önüne yürümek isteyen öğrencilere polisin caddeyi trafiğe kapatmalarına izin vermeyeceğini uyarısı üzerine grup, kaldırımda ellerindeki döviz ve pankartlarla slogan atarak yürümeye başladı.

Hukuk fakültesi önüne kadar yaklaşık 500 metre yürüyen öğrencileri burada başka bir grup öğrenci karşıladı. Burada bir araya gelen öğrencilerin caddeye inerek yürümek istemeleri üzerine polis gruba biber gazı ile müdahale etti.

Bunun üzerine dağılan öğrenciler Fen Fakültesi önünde yeniden toplandı.

Öğrenciler burada yaptıkları basın açıklamasında, açlık grevine sessiz kalınmasını protesto etmek için okulu bugün boykot ettiklerini ifade ederek, “Amacımız hükümetin cezaevlerinden ölüm haberi gelmeden derhal harekete geçmesi ve tutukluların taleplerini yerine getirmesidir” diye konuştular.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.