banner

#dershanemolmasaydı sosyal medyayı salladı




Dershanelerin kapatılmasına yönelik girişimlere karşı çıkanların Twitter’da başlattığı ‘dershanemolmasaydı’ eylemi geniş yankı uyandırdı.

Hükümetin dershaneleri kapatma yönündeki girişimlerine eğitimciler ve veliler tepki göstermeye devam ediyor.Dershanelerin kapatılmasına ilişkin çalışmayı doğru bulmayan yüz binlerce kişi sesini sosyal medya üzerinden duyurdu.

Önceki akşam saat 19.00-20.30 saatleri arasında bir araya gelen internet kullanıcıları Twitter’da ‘#dershanemolmasaydı’ etiketiyle dershanelerin hayatlarındaki yeri ve eğitime katkısına ilişkin duygularını paylaştı. Sosyalmedya.in ‘Sosyal Medya Takip Sistemi’ tarafından 187 bin 362 kişinin dershaneler hakkında attığı 1 milyon 249 bin 477 tweet arşivlendi. Twitter API kodlarının yoğunluğu kaldıramaması nedeniyle 423 bin tweet ise arşivlenemedi. Atılan tweetler içinde belki de en çarpıcı olanı, “#dershanemolmasaydı bir görme engelli olan ben okulumu bitirip Batman’ın köylerinde öğretmenlik yapamazdım.” diyen Ergün Demir’den geldi. Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, “#dershanemolmasaydı imkân sahibi gençlerle yarışmak mümkün olmazdı. #dershanemolmasaydı özel okulda okuyan, devlet okulunda okuyanı kolayca geçer, özel hoca da tutarak en iyi lise ya da üniversiteye yerleşirdi. #dershanemolmasaydı imtihanlara hazırlıkta eşitlik sağlanamazdı. Zira zengin özel hoca tutar, diğerleri yaya kalırdı.” şeklindeki tweetleri de dikkat çekti.

İşte atılan tweetlerden bazıları

-Senin okulların astronot yetiştiriyordu da dershaneler mi engel oldu :-) #dershanemolmasaydı

-#dershanemolmasaydı ülkede birçok genç üniversite'nin kapısından içeri giremezdi kabul ediyorum ama yaptırım uygulayarak gündem olmayı asla!

-#dershanemolmasaydı bu kadar donanımlı ve üretken bir nesil yetişirmiydi?Eminim onlardan ilerde bakanlar çıkacak..

-#dershanemolmasaydı et ve altın fiyatları daha da artardı zira sığırlarımızı ve bileziklerimizi satmazdık :)

-Dershane sorun değil, sorunun sonucudur. #dershanemolmasaydı

-#Dershanemolmasaydı , dershaneler olmasaydı okul müfredatıyla öğrendiğimizden hiçbirşey olmazdı..

-#dershanemolmasaydı dershanede eğitim alan 1,219,000 öğrenciyi hangi sokak başından toplardık acaba?

-#dershanemolmasaydı "Ak Parti kapatılmasın" diye dua edenler şimdi "AKP dersaneleri kapatmasın" diye dua ediyor

-Yarabbi 28 Şubat'ta kapattırmadığın dershaneleri müslümanların eliyle kapattırma.Bizi birbirimizle imtihan etme ne olur! #dershanemolmasaydı

-Devlet öncelikle bize #dershanemolmasaydı dedirttiği için utansın bence! El atsın bu çarpık eğitim istemine ama çözümü kapatmak mı?!

-#dershanemolmasaydı annem hala komşunun çocuğu kadar olamadın diyecekti buda bana koyacaktı.

-Kimse dershane zoruyla dershaneye gitmiyor, kimse de illa gidelim demiyor; düzeltin sistemi gitmeyelim. #dershanemolmasaydı


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.