banner

Dinçer: 66 aylıklar daha iyi uyum sağladı




Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 66 aylıkların okula başlamasıyla ilgili olarak, “66 aylık çocukların okula daha iyi uyum sağladığını gözlemliyoruz ”dedi

Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ortaokullarda seçmeli dersler arasında Kuran-ı Kerim dersinin, en çok tercih edilen üçüncü ders olduğunu söyledi. Bakan Dinçer, eğitim sistemi ile ilgili eleştirilere de cevap vererek, “66 aylık çocukların okula daha iyi uyum sağladığını gözlemliyoruz” dedi.

Bir dizi açılış için Ümraniye’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Özel İrfan Ortaokulu açılışında konuştu. Bu yıl eğitim sistemindeki yenilik nedeniyle ciddi eleştiriler aldıklarını dile getiren Bakan Dinçer, “Okullarımız açıldı. Herhangi bir kriz olmadı. Çok şükür olmadı ve olmayacağını biz zaten biliyorduk. Yeni eğitim sistemiyle ilgili olarak, aslında buna dair haberlerin arkasında temel saik, biraz subjektif saikler. Daha çok siyasi ve ideolojik bir takım tavırlar var. Çünkü özellikle Türkiye’de eğitim sisteminin demokratikleşmesi ve esnekleşmesiyle ilgili olarak karşı çıkanlar eğitim sisteminde böyle bir kaos içerisine girmişlerdir” dedi.

66 aylık çocukların yüzde 70’e yakınını 1 yıl önceden eğitimiştik

66 aylık çocukların okula başlamasının da çok eleştirildiğini dile getiren Dinçer, “Gerçekle ilişkisi olmayan subjektif ve ön yargılı eleştirilere maruz kaldık. Ama şunu söylemeliyim ki biz zaten önce ki yıllardan itibaren 66 aylık çocukların yüzde 70’e yakınını eğitmiştik 1 yıl önceden. Henüz bilimsel bir çalışma değil, kendi çalışmalarımız tamamlanmadı ama gittiğim okullardaki benim ve arkadaşlarımızın gözlemi, 66 aylık çocuklar diğerlerinden daha fazla uyum sağladılar. Ben ümit ediyorum ki bundan sonraki eğitim döneminde çocuklarımıza bu vesileyle 1 yıla yakın zaman kazandırdık” dedi.

En fazla Matematik Uygulamaları dersi seçildi

Ortaokulda ise “seçmeli dersler” konusunun çok eleştiri aldığını ifade eden Dinçer “Özellikle Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgilerin var olması belli bir kesimi rahatsız etti. Seçimlik derslerin bizzat kendisi başlı başına Türkiye’de eğitim sisteminin sınanması ve test edilmesi ile ilgili sonuçlar ortaya koydu. Yani, mesela çocuklar en fazla Matematik Uygulamaları dersini seçtiler. İkinci seçtikleri ders yabancı dil dersi oldu. Üçüncü tercih ettikleri ders Kuran- Kerim oldu. Onunla da bize şunu söylediler; ‘Ben küresel düzeyde rekabet edebilir bir adam olmak istiyorum. Sadece kendi ulusal düzeyimde değil, uluslar arası düzeyde de bir konuma sahip olmak istiyorum. Bunun için iyi bir eğitim şart ve bunun altyapısı da Matematik’le olur. Ama tüm bunları yaparken ve öğrenirken dinimin temel değerlerini, kendi inanç sistemimi de bilmek istiyorum’ diyorlar. Biz aslında ortaya koyduğumuz eğitim sistemi ile bu toplumun bu ihtiyaçlarına cevap verdik” dedi.

Konuşmasının ardından İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, Bakan Dinçer’e hediye takdim etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.