banner

Bu bölgelerde öğretmen kadroları yüzde 92’ye çıktı




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde inde norm kadrolara göre öğretmen doluluk oranının yüzde 92, diğer bölgelerde ise yüzde 85’e çıktığını söyledi.

Bakan Dinçer, TİM Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Kaliteli Eğitime Erişimde Fırsat Eşitliği Konferansı’na katıldı. Konferansta konuşan Bakan Dinçer, “Bu yıl özelikle ulaştığımız nokta itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesizde norm kadrolarımıza göre öğretmenlik doluluk oranımız yüzde 92’ye çıktı. Diğer bölgelerimizde ise norm kadrolara göre atanmış öğretmenlerin doluluk oranı yüzde 85 civarında oldu. ‘Eğitimde feda edilecek tek bir ferdimiz yoktur’ anlayışıyla tüm çocuklarımızın eğitime erişimlerini sağlamak üzere sayısız uygulamayı ve yeni hizmet modellerini hayata geçirdik” diye konuştu.

Yasal ve uygulamaya dönük düzenlemeler önemli olduğunu ancak kaliteli bir eğitimin en temel unsurunun öğretmen olduğunu asla unutmamak gerektiğini belirten Bakan Ömer Dinçer, “Dünyanın pek çok ülkesinde eğitimin niteliği sayısal verilerden çok öğrencilere kazandırdığı beceri, değer ve yeteneklerle ölçülmektedir. Bu beceri ve yetenekleri çocuklarımıza kazandıracak olansa öğretmenlerimizdir. Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başlar başlamaz gereken çalışmaları başlattım ve bu çalışmaların ışığında şekillenen Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi de bitmek üzere, son aşamaya geldi. Öğretmen eğitimi ve mesleki gelişimine ilişkin sorun alanlarının amaç ve hedeflerin öncelik alanlarının ve alınacak tedbirlerin yer aldığı bu belgenin önümüzdeki süreçte etkili ve güçlü bir şekilde hayata geçmesiyle eğitim sisteminin en temel unsuru olan öğretmenlik mesleğini her boyutuyla güçlendirmiş olacağız. Bizler Türkiye’yi 2023 yılında bilgi ve teknoloji ihraç edebilen ülkeler arasına sokmak için yeni nesilleri buna uygun olarak yetiştirme çabamızı hız kesmeden sürdürüyoruz” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.