banner

Okul sütü programı belli oldu




Okul sütü hangi günler dağıtılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ortak yürütülen ‘okul sütü programı’ detayları belli oldu. Dağıtımına geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında başlanılan okul sütü projesi bu yıl da devam edecek.

Yayımlanan yönetmelik gereği, veliler, öğretmenler, aile hekimleri ve/veya sağlık kurumlarınca süte duyarlılığı belirlenen öğrenciler, okul yönetimlerince program dışına alınacak.

Ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt dağıtılmasına yönelik yürütülen ''Okul Sütü Programı''na ilişkin usul ve esaslar belirleyen ''Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Okul sütü hangi günler dağıtılacak?

Tebliğe göre, öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle sağlıklı gelişmelerini sağlamak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa hazırlanan ''Okul Sütü Programı'' kapsamında, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, özel okullar dahil, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde, haftada 3 gün süreyle 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacak.

Öğrencilere ait bilgilerin ulaşılabilir olması sağlanacak

Program kapsamında, süt dağıtımı öncesi ve tüketim sonrasında öğrencilere ait bilgilerin içerik ve formatı Sağlık Bakanlığı'nca belirlenecek.

Öğrencilere ait bilgilerin e-okul sistemine kaydedilmesi, e-okul sistemine giriş yapılamadığı durumlarda verilerin toplanması ve zamanında ulaşılabilir olması Milli Eğitim Bakanlığı'nca sağlanacak.

Öğrenci velileri, öğretmenler, aile hekimleri ve/veya sağlık kurumlarınca süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler, okul yönetimlerince program dışında tutulacak.

Uzun dönemde öğrencilerin gelişmelerine ilişkin çalışmalar, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde Sağlık Bakanlığı'nca yürütülecek.

Program başlamadan önce ailelere süt içimi sonrası oluşabilecek basit rahatsızlıklar ve bulguların anlatıldığı, bu bulguların büyük bir bölümünün geçici ve hafif olduğunun belirtildiği, sütün öneminin vurgulandığı eğitim programları Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarınca düzenlenecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.