banner

Öğrenciler yıllardır tenefüste kitap okuyor




Kitap okuma alışkanlığının az ve yeterli seviyede olmadığı Türkiye'de Gerede Halil Nom Ortaokulu öğrencileri alışkanlık kazanmak ve bilgi sahibi olmak için 8 yıldır her gün uzun tenefüsü olan 2. tenefüste (20 dakika) kitap okuyor.

ogrenci_toplu_okumaBolu'da Halil Nom Ortaokulu öğrencileri 8 yıldır tenefüste kitap kitap okuyor.

Türkçe öğretmenleri Emre Saban rehberliğinde her gün yaklaşık (50 -140 öğrenci) 20' kitap okuyor ve kitap okuma alışkanlığı kazanıyor.

Okul Müdürü Mevlüt Gümüş, kitap okumanın önemine inandıklarını bilgiye önce ulaşanın erken yol aldığını ve bunun karşılığında SBS'de aldıklarını belirtti. Tenefüste kitap okuma uygulaması her öğretim yılı ekim ayı mayıs ayları arasında 8 ay sürüyor. Öğrencileri teşvik etmek amacıyla her ay düzenli olarak çekilişler yapılıyor ve öğrencilere çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri veriliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.