banner

KPSS soruşturmasında 6 tutuklama




İzmir’de yürütülen KPSS soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan 6’sı tutuklandı

İzmir Emniyeti'nin, "joker" tabir edilen başarılı kişileri sahte belgeler düzenleyerek başka kişilerin yerine ÖSYM'nin düzenlediği sınavlara sokan terör örgütü bağlantılı suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyon kapsamında 6 kişi tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü sınav soruşturmasında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, geçen salı yedi ilde eşzamanlı operasyonlar düzenleyerek altısı öğretmen, üçü araştırma görevlisi ve biri ÖSYM çalışanı 20 kişiyi gözaltına aldı. İlki geçen temmuz ayında yapılan operasyonun ikinci dalgasındaki 20 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Aralarında sahte kimliklerle başkalarının yerine sınava girdiği belirlenen jokerler ve yerine sınava girildiği belirlenen kişilerin de bulunduğu zanlılardan 6'sı tutuklanırken 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.