banner

‘Yeni yasayla YÖK sadece mevzuat denetimi yapacak’




Yükseköğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya, Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni YÖK Yasa Tasarısı’na ilişkin Öğretim Üyeleri Derneği’nin eleştirilerini dinledi.

gökhan çetinsaya yökRektör seçimlerinden akademik özgürlüğe kadar birçok alanda düzenleme yaptıklarını belirten Çetinsaya, yeni yasayla kalite ve güvence sistemi oluşturmak istediklerini vurguladı. “Bu sayede YÖK’ü üniversitelerde sadece mevzuat denetimi yapan bir kurum haline getirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Öğretim görevlileri ise yasayı hâlâ muğlak bulduklarının altını çizdi. Akademisyenlerin sürece tam dahil edilmemesinden yakınan dernek üyeleri, her üniversitenin kendi rektörünü seçmesini istedi. Yeni tasarının YÖK’ü daha merkeziyetçi hale getirdiği görüşünü savunan öğretim üyeleri, tasarıda yer alan konsey üyelerinden birinin üniversiteye en çok bağış yapan kişilerden seçilmesi maddesini de eleştirdi. Üniversitelerin kurumsallaşmış ve kurumsallaşmamış olarak ayrılmasına tepki gösterdiler.

YÖK Başkanı toplantıda öğretim görevlilerinin yanı sıra öğrencilere de söz verdi. Bu sırada eğitim sisteminin daha kötüye gittiğini savunan bir öğrenci, cebinden çıkardığı yumurtaları Çetinsaya’ya fırlattı. Ancak isabet ettiremedi. Salon dışına çıkartılan öğrenciler bu defa rektörlük binasının pencerelerine yumurta attı.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.