banner

Okul kantinlerinde çalışanlar sınıfta kaldı!




Avrupa Birliği’nin desteğiyle Safe-Rest Projesi kapsamında 268 işletmede yapılan araştırmaya göre okul kantinleri ve restoranlarda çalışanlarının yüzde 70’den fazlası gıda güvenliği ve hijyen kuralları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı ortaya çıktı.

Avrupa Birliği destekli Safe-Rest Projesi kapsamında, 268 işletmede araştırma yapıldı. Okul kantininde çalışanların yüzde 73'ü, restoran personelinin ise yüzde 64'ünün gıda güvenliği ve hijyeni hakkında bir eğitimi olmadığı ortay çıktı. Proje kapsamında 15 ilde yaklaşık bin kantin çalışanına ders verildiği belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.