banner

Atanamayan öğretmenler tabutlu eylem yaptı




Ataması yapılmayan öğretmenlerin ilginç eylemleri devam ediyor. Son olarak atanamayan öğretmenler Ankara Kızılılay’da tabutlu bir eylem yaptı.

Atanamayan öğretmenler tabutlu eylem yaptıAtaması yapılamayan teknik ders öğretmenleri, Ankara Kızılay'da tabutlu eylem yaptı. Üzerinde ‘Ünvansız gitti rahmetli’ yazan tabutu grubun etrafında gezdiren eylemciler daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdıkları mektupları sergiledi. Açıklamaların ardından ise bazı eylemciler diplomalarını yaktı.

Ankara Kızılay Milli Müdafaa Caddesi üzerinde eylem yapan teknik öğretmenlere Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da destek verdi. Koncuk burada yaptığı açıklamada atanamayan öğretmenlerin sıkıntılarını anlattı. Koncuk, Türkiye’de 100 bin civarında atanamayan teknik öğretmen olduğunu belirterek, Şubat ayında öğretmen ataması yapılmasını istedi. Şu anda 350 bin atama bekleyen öğretmen olduğuna dikkat çeken Koncuk, "100 bin teknik öğretmen işsiz geziyor. 350 bin ataması yapılmayan öğretmen var. Bunun 100 bini teknik öğretmen. Bu manzara Türkiye için kapkara bir manzaradır." şeklinde konuştu. Koncuk ayrıca Türkiye’nin teknolojik olarak dünya ile yarışabilmesinin yolunun teknik öğretmenlere sahip çıkmaktan geçtiğini kaydetti.

Teknik Öğretmen Hakları Derneği adına açıklama yapan bir eylemci ise öğretmen atamalarında kendilerini ayrılan kontenjanın mezun olan teknik öğretmen sayısının yaklaşık yüzde 3'ü olduğunu belirterek kontenjanın 3 binlere çıkmasını istedi.

Atanamayan öğretmenlerin sorunlarını dile getirmek için eylem yapan öğretmenler, eylem alanına tabut getirdi. Üzerinde ‘Ünvansız gitti rahmetli’ yazı yazan tabutu omuzlarda grup içinde dolaştıran eylemciler daha sonra tabutu grubun önüne getirerek slogan attı. Tabutun ardından bu kez de Başbakan Erdoğan'a yazdıkları dünyanın en uzun mektubunu gösterdiler. Mektupları ve zarfları yere atan eylemcilerden bazıları açıklamaların ardından diplomalarını yaktı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.