banner

Ceylanpınar’da ders zili çaldı




Suriye sınırındaki Rasulayn bölgesindeki çatışmalar nedeniyle bir süredir eğitim-öğretime ara verilen Ceylanpınar'da öğrenciler dersbaşı yaptı.

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalar nedeniyle bir süredir eğitim-öğretime ara verilen Ceylanpınar ilçesinde, öğrenciler bugün dersbaşı yaptı.

Rasulayn ilçesi ve çevresinde ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında 8 Kasım'da yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle, bölgenin sınır komşusu Ceylanpınar da etkilendi. İlçedeki okullar o tarihten bu yana güvenlik amacıyla tatil edildi.

Bir kaç gün devam eden çatışmaların ardından sınırın karşı tarafında hafta sonundan bu yana sükunetin hakim olması dolayısıyla Ceylanpınar'da eğitim ve öğretime bugün yeniden başlandı.

İlçedeki 61 okulda eğitim gören yaklaşık 23 bin öğrenci, sabah ders başı yaptı. Bir süredir eğitimlerine ara veren öğrencilerin, okula ilgisinin yüksek olduğu gözlendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.