banner

Atanamayan öğretmenlerden şarkılı protesto




Kayseri’de ataması yapılmayan öğretmenler, Cumhuriyet Meydanı’nda, şarkılı, türkülü, tiyatrolu eylem yaparak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e seslendi ve şubat ayında ek atama istedi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğretmen adaylarının ailelerinin de destek verdiği, cep telefonundan çalınan İstiklal Marşı’nın megafonla alana duyurulduğu eylemde, ‘Hak ettik kazandık, hakkımızı alacağız’, ‘Herkese bütçe var da bize yok mu?’, ‘Bakan değil, gören istiyoruz’, ‘Sadaka değil, atama istiyoruz’ dövizleri açıldı. Atama bekleyen öğretmenlerin oluşturduğu mini koro, şarkı sözlerini değiştirerek Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e seslendi.

Çevredekilerin alkışlarla eşlik ettiği mini konserde öğretmen adayları “Üsküdar’a giderken”, “Ayva çiçek açmış” , “Lokman hekim gelmiş” gibi şarkı ve türkülerin sözlerini kendilerine uyarlayarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den şubat ayında ek atama yapılmasını istedi.

Atanamayan öğretmenler tabutlu eylem yaptı

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.