banner

Hakkari’ye 120 milyon dolarlık eğitim yatırımı




Milli Eğitim Bakanlığı, Hakkari'ye 120 milyon dolar maliyeti olan içinde anaokulu, ilkokul, lise ve kapalı spor salonu olan kampus projesine onay verdi

Hakkari’ye 120 milyon dolarlık eğitim yatırımıHakkari'de eğitimin vizyonunu değiştirecek yatırımda; okullar yenilenip sınıf mevcudu azaltılırken, öğretmen ve öğrencilerin barınma sorunu da çözülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kampüsü projesini Eskişehir ile birlikte ilk kez Hakkari Yüksekova'de uygulamaya geçirecek. 2016 yılına kadar tamamlanması beklenen 120 milyon dolarlık proje ile Hakkari merkeze; 16 anaokulu, ilköğretim için 79 derslikten oluşan 15 okul, 9 lise, 2 kapalı spor salonu, 20 odalı iki lojman, 300'er kişilik iki pansiyon ve barınma sıkıntısı çeken öğretmenler için 120 odalı öğretmen evi inşa edilecek. Yüksekova ilçesine ise eğitim kampüsü inşa edilecek. İlçedeki liseler kampüs çatısı altında bir araya toplanacak. Mevcut liseler ise ortaokula çevrilecek. Kampüste spor salonu, yemekhane, havuz ve pansiyon yer alacak. Güvenlik ve diğer hizmetler ihaleyle özel şirketlerden satın alınacak.

HAKKARİLİLER PKK'NIN EĞİTİM BOYKOTUNA KARŞI ÇIKMIŞTI

PKK'nın eğitim boykotuna karşı çıkan Hakkarililer, örgütü toplu tepki göstermişti. Şemdinli Bağlar'da da öğretmenleri silahla tehdit eden teröristlerin karşısına veliler durmuştu. Ekim ayı başında boykot nedeniyle öğretmenleri tehdit edip propaganda yapan 4 teröristi Bağlar halkının toplu tepkisi geri adım attırmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.