banner

Okul içinde okul




Büyükçekmece'de, ilköğretim okulunun bir bloğu imam hatip yapıldı. Öğrenciler birbirine karışmasın diye de bahçe tel örgüyle ikiye bölündü...

İstanbul Büyükçekmece'de 'bölmeli eğitim'... Daha önce 'tabela kriziyle' gündeme gelen Büyükçekmece İlköğretim Okulu şimdi de farklı bir tartışmayla gündemde.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun bir binasının İmam Hatip ortaokulu olarak hizmet vermesine kararlaştırdı. Velilerin itirazına karşın okulda hem imam hatip ortaokulu hem düz ilkokul hizmet vermeye başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Sandıkçı, ortak bahçeyi kullanan öğrencilerin bir arada olmamaları için bir yöntem buldu.

TEL BÖLMELİ EĞİTİM

Bahçe tel örgüyle bölündü. Küçük bölüm sayıları daha az olduğu için İmam Hatip, geniş bölüm ilkokulun öğrencilerine ayrıldı. Veliler şaşkın. Aynı okul geçen yıl '7 tabelalı okul' başlığıyla AKŞAM'da haber olmuştu. Davalar nedeniyle okulun adı bir 'Dr. Hasan Akgün', bir 'Büyükçekmece İlköğretim' olmak üzere tam 7 kez değişmişti.

Manzara beni üzüyor

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise tepkili: Ailem binayı Büyükçekmece İlköğretim Okulu olarak yaptırdı ve öyle kalması dileğimiz.

BU AYRIM NİYE

1200 çocuğumuz  eğitim görüyor. Tam öğrenci kapasitesine sahipken başka bir okulun bünyeye dahil edilmesi sorun oluşturuyor. Okulun bahçesi tel örgüleriyle ikiye ayrıldı. Bu manzara çağdışı. Beni çok üzüyor. Çocukları ayrıştırıyorlar. O çocuklar birbirine zarar mı verecek?

'Karışmasınlar' diye ikiye ayırdık

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı okuldaki uygulama için şunları söyledi: '4+4+4'e ani bir geçiş oldu. Okul sıkıntısı çektik. İmam Hatip Ortaokulu için talep vardı. Okulun bir bölümü buna uygun. Tartışılması çok anlamsız. Örnekleri var. Burada ne kadar okul iç içe de olsa ayrı okullar. Öğrenciler bir birine karışmasın diye yaptık. Kantinleri de ayrı. Kalabalık bir okul olduğu için ayrı bahçelerde olmalarını istedik'.

(akşam)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.