banner

Öğrenci bursları kesiliyor




Her işlemden para alan bankalar, şimdi de öğrencilerin 3 kuruşluk bursuna el attı. Hukuka aykırı olarak burs hesabından para kesiliyor

Yüksek kâr elde etmek için vatandaşı bezdiren türlü uygulamalara başvuran bazı bankalar, şimdi de öğrencilerin burslarına el attı. Kimi bankalar, burslardan masraf kesiyor. Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Sami Çaprak, öğrencinin tek geçim kaynağı olan burslardan, bankaların masraf bedeli kesmesinin, hukuka ve sosyal sorumluluğa aykırı olduğunu savundu.

'KESMEYENİ SEÇİN'

Burs veren kurumların genellikle öğrencilere, çalıştıkları bankalardan hesap açtırdıklarını belirten Çaprak, ''Ancak banka ile herhangi bir anlaşmaları olmadığı için kıt kanaat geçinen öğrencilerimizin bursları hak kaybına uğramaktadır" dedi. Burs veren kişilerin, çalıştıkları bankalar ile anlaşma yapıp o hesaptan masraf bedeli kestirilmemesini sağlayabileceklerini bildiren Çaprak, şunları kaydetti: "Ayrıca bankaların, öğrenci olduklarını belge ile ispatlayan tüketicilerin bu hesaplarından masraf kesilmediğine dair uygulamaları mevcuttur. Bankalara çağrımız, öğrencilerin burs hesaplarından masraf, aidat ve benzeri ücretlerin kesilmemesidir. Tüm burs verenler, bankalarıyla bu konuda anlaşmaya varmalı ya da bu ücreti kesmeyen bankaları tercih etmelidir."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.