banner

Altından fay hattı geçen okul boşaltılıyor




Soma ilçesine bağlı Cenkyeri beldesinde, altından fay hattı geçeceği için yıkılmasına karar verilen Öztüre İlköğretim Okulu boşaltılıyor.

cenkyeri_ilkogretimSoma ilçesine bağlı Cenkyeri beldesinde, altından fay hattı geçeceği için yıkılmasına karar verilen Öztüre İlköğretim Okulu boşaltılıyor. Öğrencileri ise, aynı beldedeki Cumhuriyet İlköğretim okulu’na gönderilecek. Taşımalı öğrenciler de Avdan’a yapılan yeni okula aktarılacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kaymakam Abdülkadir Karataş, “Cenkyeri’ndeki Öztüre ilköğretim okulumuz kısa bir süre içinde yıkılacak. Okulun 280 öğrenci ise, Cenkyeri’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na gidecekler. Öztüre'den gelen öğrencileri öğlenci olurken, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nunkendi öğrencileri sabahçı olarak eğitimlerine devam edecek. Taşımalı eğitim kapsamında gelen Dereköy’den 2, Hacıyusuf’tan 24, Karaçam’dan 25 ve Eynez’den 8 öğrenci ise, Avdan’da yapılan yeni okula taşınacaklar. Toplam 59 öğrencimiz 3 kilometre daha fazla yol kat ederek Avdan’da eğitimlerine devam edecek. Ayrıca Yukarı Avdan’dan ve Çerkez Hamidiye’den gelen 91 öğrenci ile taşınan öğrenci sayısı 160’a çıkacak" diye konuştu.

Altından fay hattı geçen okulun ise en kısa sürede yıkılacağını belirtenKaymakam Karataş, "Yeni okul yapılıncaya kadar böyle bir çözüm bulduk. Öğrencilerimizin fay hattı üzerinde bulunan okulda eğitim görmelerine izin veremezdik. Okulumuz kısa sürede boşaltılacak ve yıkımı gerçekleştirilecek. Velilerimizin içi rahat olsun. En kısa sürede yeni okulumuzu yapıp, çocuklarımızın yine kendi okullarında eğitim ve öğretim görmelerini sağlayacağız” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.