banner

Bakan Kılıç’tan öğrencileri üzecek açıklama!




Gazeteci Ömer Şahin’in TRT Türk’deki “Görüş Farkı” programına konuk olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, öğrencilerin burs ve öğrenim kredisi ne kadar olacak sorusuna, “artış enflasyonun üzerinde olacak ama 300 TL de olmayacak” dedi

TRT’deki Görüş Farkı programında merak edilenleri cevaplayan Bakan Suat Kılıç, hayalindeki gençliği tarif ederken “dinine, devletine, vatana, milletine, bayrağına bağlı nesillerin inşası için çabalıyoruz” dedi. Sanatçı Fazıl Say’ı gençliğe ‘kötü örnek’ olarak gösteren Kılıç, “ Fazıl Say iyi bir sanatçı, aydın kabul ediyorum. Benim hayalini kurduğum gençlik için kesinlikle bir rol model olamaz. Kendi değerleriyle yabancılaşmaması gerekir. Kendi değer sistemine sahip ve onunla gurur duyan nesillerin inşasıyla biz gurur duyuyoruz. Bu coğrafyanın meydana getirdiği değerleri küçümseyen kendi insanına soykırım suçlusu muamelesi yapabilen kendi insanını horlayabilen… siz bu coğrafyanın değerlerine saygı duymayacaksınız da kimin değerlerine saygı duyacaksınız? Şeklinde konuştu. Kılıç, gençlere Mehmet Akif’i, Necip Fazıl’ı Nazım Hikmet’in Anadolu aşkını örnek olarak gösterdiğini de belirtti.

Öğrenci bursları 300 TL olmayacak

Üniversite öğrencileri kredi ve burs miktarlarının ne kadar olacağını merakla bekliyor. Bakan Kılıç, halen 260 lira olan miktarın arttırılacağını açıkladı. Miktarın ne kadar olacağını Başbakan Erdoğan’ın açıklayacağını söyleyen Kılıç, “ Artış enflasyonun üzerinde olacak ama 300 TL olmayacak “demekle yetindi.

Gençlerin bakanlara yumurta atmasına nasıl bakıyor?

Üniversite gençliğinin AK Partili bakanlara yönelik yumurtalı protesto gösterilerini değerlendiren Bakan Suat Kılıç, şunları söyledi:”Bir hukukçu olarak, insanların bedensel bütünlüğüne, kendini ifade etme özgürlüğüne zarar verecek bu eylemleri kabul etmem mümkün değil. Gençler pankart açıp, slogan atabilir; ama yol kapatmak, insanları engelleme adına eylemlere girişmek bana göre yakışmaz”

Gençler “topçu ya da popçu” mu olmak istiyor?

Bakan Kılıç, okuyup araştırmayan gençliğin ‘topçu ve ya popçu’ olmak istediği yönündeki eleştirilere katılmadı. Kılıç, “Çok yanlış, gençleri iyi tanımayanların sarf ettiği cümleler bunlar. Bazen ziyaretlerimde veya bir araya gelişimizde sordukları sorular karşısında hayrete düşüyorum.  Bazen öylesine diplomatik bir tavır takınıyorlar ki o bilgi görgü karşısında o nezaket abidesi tutum karşısında gerçekten belki yarı yarıya yaşım karşısında o genç kardeşlerime karşı içimde saygı oluştuğunu hissediyorum” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.