banner

İngiltere'de 10 binlerce ögrenci sokaklara döküldü




İngiltere'nin başkenti Londra'da, 10 binlerce öğrenci, devletin üniversite harçlarına zam kararını protesto için sokaklara çıktı.

İngiltere'de öğrencilerden harç protestosuİngiltere Öğrenciler Birliği tarafından organize edilen gösteriye katılan 10 bin öğrenci, pankartlar ve sloganlarla hükümeti protesto etti.

"Zam Geri Alınmazsa İşgal Eylemi Başlatırız"

Öğrenciler, hükümetin harçlara zam kararını geri çekmemesi halinde eylemlerine hız verecekleri uyarısında bulundu.

Bir öğrenci, "Siyasetçiler, yalan söylüyor. Öğrencilere ek yük getiriyorlar. Zam kararı geri alınmazsa işgal eylemlerine başlayacağız" diye konuştu.

Londra'daki gösterinin, 2010'da 50 bin kişinin katıldığı gösterinin ardından düzenlenen en büyük gösteri olduğu belirtiliyor.

Öğrenciler, eğitime ve istihdama daha fazla yatırım yapılmasını da talep etti.

İngiltere'de, denizaşırı ülkelerde iş aramak zorunda kalan üniversite mezunlarının sayısının son 2 yılda yüzde 30 arttığına dikkat çekiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.