banner

YÖK Başkanı'na cemaatçi misiniz sorusu




CNN Türk'te ekrana gelen Aykırı Sorular'da Enver Aysever'e konuk olan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’ya sorulan ‘cemaatçi misiniz’ sorusu damga vurdu

Aralık 2011'de Yusuf Ziya Özcan'ın görev süresinin sona ermesiyle Cumhurbaşkanı Gül tarafından YÖK Başkanlığı'na atanan Çetinsaya, aradan geçen zamanda YÖK'ün yapısını değiştirmede sarf ettiği gayretleri anlattı.

Programın sonlarına doğru Enver Aysever "Hocam bu soruyu sormamış olmak istemiyorum" diye söze başladı ve konuyu yargı ile emniyetteki "Cemaatçi yapılanma" iddialarına getirerek açık açık sordu; Siz bir cemaat mensubu musunuz?"

Soru bitince gülümseyen Çetinsaya ise, Enver Aysever'in hatırlatması üzerine bir dönem Zaman gazetesine yazılar gönderdiğini kabul etti. Ancak bunun cemaatle veya ilgili olmadığının altını çizdi.

Çetinsaya Enver Aysever'in sorusunu şöyle yanıtladı;

"Bu soruyu zul addediyorum. Kariyerim ortada, kişiliğim ortada. Bu soru öyle bir soru ki. Dindar mısınız gibi bir soru. Ayıplı bir soru."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.