banner

Öğretmenlerin 3’te 2’si aynı cevabı verdi




Demokrat Eğitimciler Sendikası’nın (DES) araştırmasına göre öğretmenlerin yaklaşık 3'te 2'si dünyaya yeniden gelse yine aynı mesleği yapacağını ifade etti.

Öğretmenlerin 3’te 2’si aynı cevabı verdiDemokrat Eğitimciler Sendikası'nca 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ''Öğretmenin Dünyası'' araştırması sonuçlandı.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 14-18 Kasım tarihleri arasında bin 78 öğretmenin katılımıyla yapılan ankette, öğretmenlerin mesleklerine, eğitim sistemine ve geleceğe dair duygu ve düşünceleri araştırıldı.

''Dünyaya bir daha gelseniz yine öğretmen olur muydunuz'' sorusuna katılımcıların yüzde 66,2'si evet, 23,5'i hayır cevabını verirken, yüzde 10,3 ise soruyu yanıtsız bıraktı.

''Milli Eğitim Bakanı olsaydınız Türk eğitim sisteminde ilk yapacağınız icraat aşağıdakilerden hangisi olurdu'' sorusuna, öğretmenlerin yüzde 33,9'u ''öğretmen maaşlarını en az 2 katına çıkarırdım'', yüzde 25,5'i ''dershaneleri kapatırdım'', yüzde 7,1'i ''Türk eğitim sistemini internetle uzaktan eğitim modeline geçirirdim'', yüzde 14,2'si ise ''mevcut halden memnunum'' yanıtlarını verdi.

Ankete katılanların yüzde 57,7'si Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in icraatlarını beğendiğini, yüzde 28,8'i ise beğenmediğini ifade ederken, yüzde 13,.5'i ise yorum yapmadı.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmenlerin memnuniyet ve motivasyonunun artırılması gerektiğini belirterek, ''Her zaman eğitime öncelik verdiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ve eğitim sisteminde başarılı ve demokratik reformlar gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den öğretmenlik mesleğini onurlandırmalarını ve başta ücret ve özlük politikaları olmak üzere öğretmenliği tekrar seçkin bir meslek haline getirmelerini bekliyorum'' ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.