banner

Başbakan Erdoğan öğretmenleriyle buluştu




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski öğretmenleriyle görüştü.

erdogan ogretmenleriBaşbakan Erdoğan, eski öğretmenleri Ahmet Kahraman, Müzekka Gürbüz, Atilla Şener, Osman Öztürk, Hasan Küçük, Yaşar Fersahoğlu, Hayati Ülkü, Selahattin Kaya, Orhan Oktar, Nurten Kırgız, Yusuf Karaca, Celal Dayındarlı, Semra Ünal Acar ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı ve basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1,5 saat sürdü.

Öğretmenliği kariyer mesleği haline getirdik

Erdoğan, yayımladığı ''Öğretmenler Günü'' mesajında, öğretmenlerin insanı en ideal şekilde eğiterek geleceğin Türkiyesini, geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra ettiklerini kaydetti.

2005 yılından itibaren her bütçede eğitime ayrılan payın diğer tüm kalemlerin üzerinde tutulduğunu, son 10 yılda 357 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirildiğini anımsatan Erdoğan, mesajını şöyle sürdürdü:

''Öğretmenlerimizin özlük haklarında, gelirlerinde ciddi iyileştirmeler yaptık ve öğretmenliği bir kariyer mesleği haline getirdik. Önümüzdeki dönemde, imkanlarımız nispetinde, öğretmenlerimizin hayat standartlarını daha da yükseltecek, öğretmenlik mesleğinin itibarını daha da arttıracağız.

İnanıyorum ki Türkiye gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, öğretmenlerimizin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacaktır.''

Gül, öğretmenleri Köşk'te ağırladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Çankaya Köşkü Büyük Resepsiyon Salonu'nda ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri öğle yemeğinde misafir etti.

Yemeğe, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık bürokratlarıyla bulundukları illerde yaptıkları çalışmalarla farklılık yaratan öğretmenler katıldı.

Gül, yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğinin öğretmenlerin elinde şekillendiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Terör örgütünün tüm baskı ve şiddet eylemlerine rağmen okullarını ve öğrencilerini bir ana, bir baba şefkatiyle korumaya çalışan kahraman öğretmenlerimizi de burada selamlamak istiyorum. Ayrıca onlara sahip çıkan halkımızın da her türlü takdirin üzerinde davranışları olduğunu burada ifade etmek istiyorum.''

Cumhurbaşkanı Gül, misafir ettiği öğretmenlerin bir kısmına da protokol masasında yer verdi.

Çiçek: Gelecek öğretmenler sayesinde güvenli

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti.

Heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, Türkiye'nin geleceğinin öğretmenler sayesinde daha güvenli olacağını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.