banner

Yüksekova'da fedakar bir öğretmen




Ordu'dan Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine 8 yıl önce atanan ilköğretim okulu öğretmeni Esra Delici, köy okullarında yaptığı hizmetlerle büyük fedakârlık örneği gösteriyor.

ogretmen esra deliciOrdu'daki sevdiklerini geride bırakıp hizmet için Yüksekova'ya gelen Esra öğretmen, her gün kilometrelerce yol kat edip öğrencilere sağladıkları eğitim olanaklarıyla büyük takdir topluyor. Daha önce ilçenin değişik köylerinde 5 yıl görev yapan Esra öğretmen, son olarak da Dedeler Köyü'nde bulunan Şehit Piyade Er Metin Artık İlköğretim Okulu'nda görevine devam ediyor.

Burada 3. yılını geçiren Delici, 2005 yılında Ordu'dan Yüksekova'ya öğretmen olarak atandığını belirterek, “Burada farklı 3 okulda çalıştım. İstemeyerek geldiğim Yüksekova'da ortamın beklediğim kadar kötü olmadığını gördüm. Burada hizmet vermekten dolayı mutluyum. Buraya gelenler bir ön yargıyla geliyor ama gelip yaşadıktan sonra gitmek istemiyorlar. Öğretmen olmak, çocuğun her şeyi olmak demektir. Bu nedenle burada öğretmenlere büyük görevler düşüyor. Biz de bu görevleri imkânları zorlayarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim en çok zorlandığımız konu kışın yolların karla kapanmasıdır. Tabi bu şartlara yılmayıp bazen okula kilometrelerce yürüyerek ulaşmaya çalıştık. Öğretmenler çocukların hayata açılan penceresidir. Biz bu pencereleri elimizden geldiğince güzelleştirmeye çalışıyoruz. Bizi burada tutan en büyük nedenlerden biri halkın bize saygısı ve bize sahiplenmeleridir. Biz öğretmenler için bir öğrencinin verebileceği en güzel hediye onlardaki olumlu ve güzel değişikliklerdir. Bir çocuğun kalbine binlerce tohum ekilebilir, ama hangisinin yeşereceğini bilemeyiz. Biz öğretmenler olarak çocuklarımızın kalbinde gelecekte yeşermesini ümit ettiğimiz sevgi tohumlarını ekmeye çalışıyoruz. Ayrıca bütün meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.